Translate

петък, 12 юли 2013 г.

Най-ексцентричните храни по света



От хрупкави паяци, до лемури на скара – това са най-ексцентричните храни, консумирани по света 


ООН наскоро подкани хората да започнат да се хранят с буболечки, тъй кат били пълни с протеини и фибри. Причината - „хранителния свят“ се стеснява, а хората се увеличават, съответно и потреблението на месо расте, подобна диета би предотвратила предвиждания му недостиг в следващите 50 години. И ако за организацията това е новост в менюто, то за някои страни отдавна е ежедневие.  
От хрупкави пържени паяци, до застрашен вид лемури на скарата – това са най-ексцентричните храни, консумирани по света: 
Перу 
Хората вярват, че освен мощен афродизиак, жабешкото месо е и изключително хранително. В Лима има над 200 ресторанта, които предлагат жабешки деликатеси, информира Business Insider. Месото на това земноводно изключително наподобява добре познатото пилешко. 
Боливия 
Агнешки главички се консумират и у нас, но в Боливия са на особена почит. Повечето европейски държави ограничават консумацията на вътрешности на животни, както остатъчни меса от масово популярните продукти. В Боливия обаче, е доста популярна агнешката супа като традиционно национално ястие. 
Кот д'Ивоар 
Котката не е най-предпочитания домашен любимец на „Брега на слоновата кост“, но е изключително поръчван деликатес. В Африка и някои Части на Азия мяукащия екземпляр е традиционно ястие на масата. 
Никарагуа
Супа от костенурки се предлага на цена от 2 долара в ресторант, а на пазара можеш да си купиш почти килограм сурово месо за малко над един долар. 
Индонезия
В провинция Джокякарта в Индонезия съществува ресторант, който предлага бургер от кобра. На едро месото на влечугите върви на парче и се продава около долар. 
Виетнам
Във Виетнам, както в и много източно азиатски държави, кучешкото месо е широко разпространено. Друга популярна храна по тези места са печените плъхове на жар.  
Мадагаскар
Едно от най-изтънчените ястия на острова е печен лемур. Въпреки някои застрашени видове, бракониерите все още посягат на дивата природа и ловят изчезващите животни, за да ги предлагат в луксозни ресторанти. 
Камбоджа
На автобусната спирка 10 големи паяка, от рода на тарантулите, се продават в хрупкав препечен вид за 2 долара. 
Колумбия
Супа от мравки е традиционно ястие в някои провинции на Колумбия, а вече набира и популярност по света, тъй като насекомите са пълни с протеини и фибри, точно колкото свинското месо. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар