Translate

петък, 12 юли 2013 г.

Как да "удължим" деня си?



С всяка следваща година имаме чувството, че времето лети все по-бързо, струва ни се, че дните ни стават по-кратки, скучни и еднообразни. А колко дълги ни се струваха като деца.
Защо усещането, че времето тече по-бързо се засилва с напредването на възрастта? Всичко
опира до обработването на информацията, събрана през деня, обясняват невролозите. Като деца дните ни са ни се стрували по-дълги, защото всеки ден сме научавали и откривали нови неща. Колкото по-малко информация „записва“ мозъка, толкова по-бързо ни се струва, че преминават дните.
Има ли начин да „забавим“ времето и да се насладим на усещането за по-дълги и пълноценни дни? Блогът Buffer предлага 5 лесни идеи:
1. Не спирайте да учите. Четете редовно, посещавайте курсове, овладявате нови умения. 
2. Посещавайте нови места. Новата среда може да „изпрати“ голям обем информация до мозъка ви – миризми, звуци, хора, цветове и т.н. Той трябва да изтълкува всичко това. 
3. Срещайте се с нови хора. Всички знаем колко много енергия влагаме в опознаването и разбирането на другите. Запознаването с нови хора е добра тренировка за мозъка.
4. Пробвайте нови неща. Винаги когато опитваме нещо ново, нашият мозък е в „повишена бойна готовност“ и сетивата ни са изострени.
5. Бъдете спонтанни. Направете нещо изненадващо – ефектът е същият като опитването на нови неща. 
  
www.economy.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар