Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

Министър -председателят Пламен Орешарски: Подаването на оставка в този момент е лесно решение, но безотговорно




Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС предизвика остро обществено недоволство, включително и призиви за оставка на оглавяваното от мен програмно
правителство, заяви премиерът Пламен Орешарски в позиция, разпространена от правителствената пресслужба до медиите.
„Подаването на оставка в този момент е лесно лично решение, но е крайно безотговорно поради опасност от нова дестабилизация на страната, невъзможност за подписване на споразумение с ЕК за следващия програмен период и загуба на милиарди евро европейско финансиране, стабилизиране на енергийната система и решаването на спешните проблеми за обществото ни", каза премерът.
При избора на председател на ДАНС търсехме силна фигура, която би могла да предприеме решителни действия по отношение на ширещата се контрабанда, фигура, която би могла да окаже натиск върху контрабандата и мащабните практики за отклоняване на ДДС, допълни той.
„Обществените реакции показаха, че предложената кандидатура е обществено-неприемлива. Законът ме задължава да внеса предложение за председател на ДАНС и затова в следващите дни ще проведа серия от срещи и консултации, така че да намеря обществена подкрепа за новата фигурата, която ще предложа", се казва още в изявлението на министър-председателят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар