Translate

понеделник, 23 юли 2012 г.

100-години „Захарни заводи” АД

По случай 100-годишнината на „Захарни заводи” АД компанията обяви началото на нестандартен арт проект, който цели да обедини сладките изживявания на българите с продуктите на компанията - „Лукче”, „Карамел Му”, „Лимонови резанки”, „Теменужки” и др.
Сред първите, споделили историята си с продукти на „Захарни заводи“, е известната актриса и ТВ водеща Мартина Вачкова, която сподели:
„Сладките спомени от моето детство свързвам с миризмата на прясно окосена трева. Помня още шума на реката, която минаваше покрай двора на дядо ми и воденицата му. Помня песента на щурците. Помня светулките в мрака. И помня най-сладкото, любимо „Лукче”, което получавах като награда от моя дядо Стоян. Награда за това, че съм била послушна и съм помагала. Всички тези спомени са сладки, както е сладък и споменът за „Лукчетата” .
На специалната пресконференция бяха представени и стари опаковки на захарни изделия и предмети от завода от 1912 г.  като бюрото на основателя инж. Рудолф Пицка, пишещата му машина и др., които още повече допринесоха за създаването на автентична атмосфера на събитието.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар