Translate

понеделник, 19 март 2012 г.

Бавното готвене - здравословно, вкусно, икономично, но само с Crock-pot

Готвенето в Crock-Pot се извършва в „една стъпка”


Бавното готвене в керамичен съд съчетава по уникален начин модерните разбирания за здравословно хранене и традиционните принципи за вкусно и икономично ежедневно готвене.
Kонцепцията на крокпот за бавното готвене е съществено различна от традиционните начини за приготвяне на храна и поради своите предимства се възприема от милиони семейства по света.
Името на уреда е избрано поради асоциацията с глиненото гърне за готвене .
Първият уред за готвене на фасул, т.нар „bean-cooker“ се появява на пазара през август 1970 г.. 
Като концепция и практическа реализация Crock-Pot дава възможност за повече свободно време и удобство за заетите хора, осигурява разнообразие от домашно приготвени ястия за хора с малко опит в готвенето, но също така задоволява изискванията и на ценители-кулинари.
Уредите са еднакво подходящи както за готвене на ястия по традиционни рецепти и от интернационална кухня, така и за смели импровизации – основни ястия, супи, сосове и десерти. Могат да се използват всякакви видове продукти: обикновени, био- и органични.Уредите са 3,5, 4,7 и 5,7 л.,с два температурни режима, с включени рецепти и две години гаранция.

Предимства на готвенето с Crock-Pot:
 
Здравословно - Бавното готвене се осъществява обичайно за 8-10 часа за основните ястия при температура под 100º C, в зависимост от избрания режим. По този начин от една страна освен, че се запазва голяма част от полезните вещества в храната, които обикновено се разграждат при високо температурната обработка, а от друга се унищожават вредните бактерии и приготвената храна е напълно здравословна;
Вкусно - Месото, приготвено в Crock-pot , не се свива при готвенето и остава крехко и сочно като придобива уникален аромат,. Зеленчуците остават цели, със свеж вкус и вид, крехки, и без да се разваряват. Месата и зеленчуците може да се запържват преди слагане в уреда за още по-богат аромат и цвят, но ще бъдат еднакво добре приготвени и без запържване;
Икономично - Уредите работят много икономично, консумирайки между 75 и 210 вата на час. За сравнение - един голям котлон или фурна консумират около 3 000 вата на час. По този начин дори 10 часа готвене с Crock-pot консумира по-малко електроенергия от половин час работа на фурната;
Пести време - Crock-pot е предназначен да работи самостоятелно продължително време, без да бъде наблюдаван. Въпреки наличието на таймер за включване и изключване, почти никой не оставя фурна или котолони си да работят, без да си у дома. За разлика от тях, веднъж поставили храната в Crock-pot, може да отидем на работа, да излезем или да се занимаваме с каквото желаем.
Crock-Pot се вписва отлично в интериора на всяка кухня. 
-Съдът за говене се изважда от уреда и може да се използва отделно във фурна и микровълнова печка;
-Капакът и съдът за готвене са пригодени за миене, както в съдомиялна машина, така и по традиционния начин;
-Уредите са със самостоятелно електрическо захранване, а благодарение на отделящия се от уреда захранващ кабел лесно премествате и съхранявате Crock-Pot;
-Ако включите крокпота сутрин на "low" ще имате вкусна вечеря, а ако го включите сутрин на "high" ще имате прекрасен обяд;
-След като времето за приготвяне изтече, уредът сам ще премине в режим на подгряване, и храната ще ви чака топла;
-Гответе винаги при затворен капак. Ако приготвяте рецепта, непригодена за крокпот, винаги прибавяйте по-малко количество вода. А мляко, сметана, млечни продукти – винаги добавяйте в последния час от готвенето;
-Готвенето в крокпот се извършва в „една стъпка”; много от етапите в обичайната рецепта могат да се прескочат. Просто добавете всички съставки наведнъж в съда за готвене, добавяйки течностите накрая, и оставете да се готви в продължение на 8 – 10 часа.
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар