Translate

четвъртък, 22 март 2012 г.

10 промени за 3 години управление на ГЕРБ



Първата рокада кабинетът "Борисов" претърпя, преди да са минали и 4 месеца от заклеването му пред Народното събрание. На 19 ноември 2009 г. Сергей Игнатов замени Йорданка Фандъкова като министър на образованието, защото тя бе избрана за кмет на София.
2010 г. започна под знака на скандала "Румяна Желева". След страшна излагация в препитването на кандидатите за еврокомисари тя подаде оставка и предизвика поредица от смени в правителството. На 27 януари пред депутатите полагат клетва Николай Младенов като външен министър и Аню Ангелов като военен.
На 18 март същата година кабинетът се попълва с нов министър - Томислав Дончев поема поста на министър без портфейл по управлението на европейските фондове.
На 30 март започва дългата поредица от смени в здравеопазването. Божидар Нанев става първият действащ министър с повдигнато обвинение от прокуратурата - за неизгодни договори за ваксини срещу грип. На 21 април в парламента се заклева Анна-Мария Борисова. Няколко месеца по-късно - на 29 септември, Борисова е сменена. На следващия ден ветровитият пост се поема от Стефан Константинов.
На 19 декември оставка заради агентурно минало подава Божидар Димитров. Той е освободен чак на 4 февруари 2011 г.
На 18 май 2011 г. е отстранен транспортният министър Александър Цветков. На негово място е избран Ивайло Московски.
На 4 септември оставка заради номинацията си за президент подава регионалният министър Росен Плевнелиев. На негово място е назначена Лиляна Павлова. На 30 ноември правосъдието поема Диана Ковачева, след като Маргарита Попова е избрана за вицепрезидент.
Смените при зам.-министрите са толкова чести, че трудно могат да бъдат изброени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар