Translate

четвъртък, 22 март 2012 г.

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ, а не като хвърлена на кучетата

Каза номинирата за здравен министър Десислава Атанасова:
-Ще подкрепя създаването на анкетната комисия за лекарствената политика, която бе предложена от опозицията. Тази комисия ще провери какви са били цените, на какво се дължи промяната им през последните две години.
-Няма да ревизирам работата на Стефан Константинов. Няма да се връщаме назад. Ще се съсредоточа в действията напред.
-Не са необходими драстични промени в закона за здравното осигуряване и в закона за лекарствените продукти, а по-скоро ще обърна внимание на подзаконовата нормативна база.
-Не желая да се ангажирам с колко процента ще паднат цените на медикаментите. Надявам се, че в рамките на месец потребителите ще усетят намалението.
-Бих могла да получа подкрепата и на останалите политически партии в парламента. Всички колеги ме познават като консенсусна личност и диалогичен човек, който винаги е изразявал становище, че здравеопазването е надпартийна тема и решенията трябва да се вземат със съгласие.
-Управителят на НЗОК се съгласува от НС в срок до 21 март. Всички парламентарни групи могат да номинират управител на НЗОК.
-Премиерът иска от мен да има спокойствие в системата, да има доволни пациенти, да има доволни лекари. Считам, че ще го постигна.
-Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ. Това го каза премиерът.
Атанасова определи здравеопазването като една много тежка сфера, в която е имало много опити за реформи. „Всеки ден нещата стават все по-зле, надявам се, че "невидимите" неща ще се усетят след края на мандата на  ГЕРБ", допълни новият министър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар