Translate

вторник, 31 януари 2012 г.

Българска асоциация на софтуерните компании среща таланти в трети кръг на CodeIT

След проведения III-ти кръг на национално състезание по програмиране CodeIT, победител за втори път в маратонския кръг е Николай Неделчев.
С минимална разлика в резултатите са класираните на второ и трето място Александър Георгиев и Владислав Харалампиев – едно от златните момчета по информатика на България.
Кръгът МАРАТОН се проведе с партньорството на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).
Наградите на тримата най-добри връчиха носителят на грамота в конкурса „Джон Атанасов“ за 2011г. Хараламби Хараламбиев, ръководител на проекти в Мусала Софт и Мая Маринова, изпълнителен директор на Асоциацията. Носителят на първо място си тръгна с електронен четец Kindle Touch WiFi.
-Състезания като CodeIT са от важно значение за БАСКОМ, защото те развиват средата, в която функционира българският софтуерен бранш. Не една или две софтуерни компании в България са създадени от млади специалисти, които са повярвали в себе си, след като са спечелили преди време други престижни награди и аз вярвам, че CodeIT също ще има важна мотивираща роля за днешните млади програмисти, каза Маринова пред състезателите.
Предстои провеждането на още три задочни кръга на CodeIT преди големия финал през май под патронажа на посолството на Южна Африка. Следващият кръг - СПРИНТ - ще се проведе на 4 февруари, седмица преди зимните състезания по информатика.

---

БАСКОМ е създадена през 2001 г. 
В Асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентноспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентостта на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар