Translate

понеделник, 13 юни 2011 г.

Вталяването се получава с добър подбор и прием на храни, а не с глад

За топене на килограмите са подходящи рибата (варена или печена), ниско-маслените млечни продукти, не тлъсти меса и зеленчуци. 
Задължително  е  да се избягват пържените храни.Да се набляга на варенето, задушаването или изпичането на продуктите.
Храненията трябва да бъдат 3-4 пъти дневно, като приетото количество да е не повече от 400-500 г.. 
В този грамаж влизат примерно избраният за обяд таратор, салата и риба, т. е. цялото количество, което ще се поеме на едно ядене. Междинните закуски обаче е необходимо  да са по-малки по грамаж, например 200-300 г..
Първото хранене е препоръчително да бъде 1 или 2 часа след ставане от сън. Второто да е към 10-11 ч, обядът към 12-13, следобедната закуска към 16 ч, а вечерята не по-късно от 18 ч.. Интервалът между храненията да е между 2 до 3 часа.
И забравете изделията със захар, бяло брашно и богати на мазнини. 
Солта пък редуцирайте до минимум.Вместо нея използвайте лимонов сок или свежи подправки.
---------
Примерно меню за много пълни:
Закуска - шунка с малко домат или краставица или кисело мляко с овесени ядки/ трици.
Междинно хранене преди обед - сезонен плод-1 ябълка, праскова, кайсии, диня, череши и др., но около 300 грама.
Обяд – супа с пилешко месо и салата или зеленчукова салата, постно ястие като зелен фасул или риба.
Вечеря - риба на скара/ тиган със зеленчукова гарнитура или постно ястие като гювеч, зеле на фурна, зелен фасул, леща и др., комбинирано със зеленчукова супа или със салата.
В никакъв случай не са разрешени картофите и оризът, както и ядките. Те може да се включат в менюто на по-късен етап, когато отслабването е към края си.
За тези, които искат да се „отърват” само от 4-5 кг. добре би било сутрин да хапват филе или варено пиле със зеленчук. Може да заложат на 1 варено яйце с краставичка (корнишон) и дори на пилешка супа.
Не е препоръчително сутрин да се ядат плодове, тъй като ако се консумират като първо ядене, влияят на разграждането на мазнините в организма. Най-добре е те, резен диня, 1 ябълка, праскова, малко череши, да се приемат следобед.
Обяд-пържола или кюфтенца на скара със салата или с таратор.
Вечеря-зеленчуци на скара, но неовкусени, примерно с печена риба.
Ако през деня човек пригладнее силно, може да хапне моркови или парченце краставичка. А ако няма за цел да сваля много килограми  и малко ядки. Позволен е и шоколад, но само едно блокче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар