Translate

понеделник, 13 юни 2011 г.

Безплатен скрининг за сухота на окото в Бизнес Парк София

На 14 юни 2011 г., от 12:00 до 16:00 часа в Бизнес Парк София (жк Младост 4, сгр. 5) ще се проведат безплатни изследвания за сухота на окото и тест за хранителен статус на очите. На място ще се извършва консултация със специалист диетолог, който ще разкаже за хранителните навици, който трябва да си изградим, за да запазим очите си здрави.
Инициативата е част от кампанията „Пациенти за здравословен живот” на Национална пациентска организация (НПО).

------
В края на работния ден човек често усеща дискомфорт в очите. Това състояние не е болестно, но нормалното функциониране на окото се затруднява от ежедневната работа пред компютър и „взиране” в монитора, прах, суха околна среда, климатик, козметика, вятър и висока температура на околната среда.
Хората, които страдат от този проблем, се оплакват от сухота, сърбеж или драскане, зачервяване на очите, замъгляване на зрението, общ дискомфорт и чувствителност към ярка светлина.
--------
За всеки, който желае да се изследва, но не може да се включи в инициативата, НПО предоставя възможност до края на месец юни да си запише час за консултация със специалист на горещата линия на НПО 0700 10 515 (всеки делничен ден от 11:00 до 17:00 на цената на един градски разговор). Консултациите се извършват само чрез предварително записан час, съгласно установен график.

Няма коментари:

Публикуване на коментар