Translate

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Актавис остава лидер на българския фармацевтичен пазар

Данните на IMS, публикувани,за изминалата година, Актавис е продала най-много лекарства,за/над 145,5 млн. лв.,по цени на дребно, и отчита ръст от 4% в сравнение с 2009 г.
Фармацевтичната компанията е лидер и в продажбата на медикаменти в опаковки - 43,5 млн. бр.и затвърди първото си място и по продажби на продукти без лекарско предписание(ОТС)и хранителни добавки, като бележи ръст от 15% спрямо предходната година.
Данните на IMS сочат,че Актавис е продала в стойностно изражение ОТС и хранителни добавки за над 30,8 млн. лв. Най-популярните ОТС продукти като Беналгин, Спазмалгон, Ефизол и др. отбелязват значителен ръст в продажбите през 2010 г. и всеки един от тях е сред лидерите в своя сегмент.
През миналата година Актавис продължава да предлага най-богатото продуктово портфолио у нас. Компанията изведе на българския пазар 29 качествени генерични продукта, най-вече в областта на кардиология, централна нервна система, перорални антибиотици и метаболизъм, онкология, продукти без лекарско предписание.
Илия Пашов, изпълнителният директор на Актавис България, коментира резултатите: „Запазването на лидерските ни позиции на българския пазар се дължи най-вече на всеки един от служителите на компанията. Поддържахме първенството си благодарение и на факта, че Актавис продължава да предлага най-богатото продуктово портфолио на българския пазар - 320 лекарствени продукта.
През 2011 планираме да въведем на нашия пазар още 14 нови генерични лекарствени продукти от ново поколение в областта на онкология, кардиология, перорални антибиотици и метаболизъм.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар