Translate

сряда, 29 септември 2010 г.

Министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова подаде оставка

На финала на днешната пресконференция в Министерски съвет(29 септември 2010 г.), в която участва и министърът, от преслужбата на правителството инфарктно обявиха, че оставката й е подадена преди 15 минути и е приета от министър-председателя.
Въпросът за оставката на проф. Борисова бе сред питанията на пресконференцията и се оказа от последните към нея.
-Не знам, не съм питала, но моята оставка както на всеки министър, винаги е в джоба му. Тъй като нямам джоб, тя е в папката ми, отговори тя.
На финала проф.Борисова бе попитана, дали на вчерашното заседание премиерът Бойко Борисов й е поискал оставката на Изпълнителна комисия, в контекста и на присъствието на председателя на парламента Цецка Цачева в МС.
Не е ставало дума за това, отговори тя
Така днес България отново си търси здравен министър и то точно в деня, в който призна, че здравното министерство е заложник на финансовото.
Официалното съобщение на правителствената пресслужба гласи обаче, че оставката е приета "поради несправяне на проф. Ана-Мария Борисова със служебните й задължения във ведомството и породилото се като следствие напрежение при осъществяване на реформите в националната здравноосигурителна система".

1 коментар: