Translate

сряда, 19 декември 2018 г.

Дермални филъри – чудо от пето поколение изобретиха от LG


У нас ги поставя докторът на руския елит!

Мнозина мислят, че компанията LG се занимава изключително с производство на техника, но не всичко е както изглежда на пръв поглед.
Специалистите от LG Life Sciences, която е дъщерна на корпорацията LG и е специализирана в медико-биологичните изследвания, създаде хитът на хилуроновите филъри Ивор (Yvoire).
Какво влиза в състава им?
Не случайно хилуроновата киселина се счита за лидер сред филърите за контурна пластика. Yvoire e още един филър в чийто състав тя се явява основен действащ компонент. Естествено се прилага киселина с неживотниски произход. В рамките на последните 14 години нейната ефикасност не веднъж е била доказана. Синтетичната киселина е доказано по-безопасна за организма.
В по-плътните филъри Yvoire между молекулата на киселината се намират хоризонтални връзки, което позволява не само да създават допълнителен обем, но и да изглаждат мрежта от бръчки и неравности по кожата, поддържайки равномерна структурата на епидермалната повърхност.
Преимущества на филърите Yvoire
Препаратът е 100% биоразградим т. е. с времето той се разпада напълно и по естествен начин се извежда от организма.
В дадения момент филъра Yvoire може да се похвали със сертификати за качество от Европейската дирекция по качеството на лекарствените препарати, както и със сертификати от министерствата на здравеопазването на всички водещи в козметичната индустри страни в света.
В САЩ все още текат клиничните изпитания на препарата, но първите етапи от тестовете са успешно преминати.
Филърат е предназначен за отстранение на възрастовите изменения на кожата и коригиране на някои външни нейни недостатъци. През годините в които е в експлоатация, той е доказал своята ефикасност. Изключително успешен е при отстраняване на - пачият крак“ около очите; мимически бръчки и гънки с различна дълбочина; недостатъчен обем на устните; неправилна форма на устните; запълване на слъзните канали и неправилен овал на лицето.
С един филър няма да решите всичките си проблеми затова е разработена цяла серия филъри Yvoire. Всеки от компонентите работи на определено подкожно ниво с което се постига и изискуемия ефект. В серията филъри Yvoire изпъкват два препарата:
-Yvoire Classicизползва се за решаване на стандартни проблеми, като запълване на „слъзния улей“, „недостатъчен обем на тъкан“, „дълбоки бръчки и гънки“ този филър се вкарва в дълбокия слой на кожата, тъй като той се отличава с висока концентрация на хилуронова киселина (22мг/мл) и с по-гъста консистенция.
-Yvoire Volumeнай-плътният филър от серията. Лекарите го използват при увеличаване обема на скулите, подбрадието, скулите. Убождането става в подкожния слой при което се вкарва достатъчно количество хилуронова киселина – 22 мг/мл
Инжектирането на хилуроновия филър не се препоръчва само на хората, които имат повишена чувствителност към хилуроновата киселина.
Какво трябва да се знае от тези които избират Yvoire?
Филърите от пето поколение са изключително щателно тествани в Корея. В експеримента са участвали 41 жени. Възрастта на всяка от участничките е в диапазона от 30 до 55 години. Всяка е искала да се избави от бръчкита на устните и около носа. Като резултат, експертите установили, че препаратът в пълна степен удовлетворява очакванията им и за определения период отстранява проблема.
В контурната пластика с Yvoire, анестезията се използва крайно рядко. Тя не се налага тъй като убождането се прави с много тънка игла. Изключение се прави само за пациенти с изключително чувствителна кожа. Резултатът е виден веднага след процедурата, но продължителността му е не повече от половин година.
У нас с високотехнологичното откритие на LG работи д-р Олеся Велинова, дерматолог в
център по естетика Person, която има над
8-годишен опит зад гърба си натрупан по време на работата и в Москва. Една от клиниките, в които е работила там е прочутата „Лин Лайн“, популярна като мястото, където политици и известни лица от шоубизнеса на Русия се разкрасяват и подмладяват.
Дерматологът на руския елит вече работи и върху лицата на българските звезди. Съвсем скоро тя стана водещ специалист-дерматолог в център по естетика Persona. Във връзка с филърите Ивор д-р Велинова сподели:
-Днес, който иска да е модерен,е естествен. Това е топ тенденцията в естетичните процедури, която бе лансирана на конгреса в Монако и се заговори за нея още през миналата година, но вече е много по-ясно изразена. Времето на хиперкорекциите отмина и днес най-ценени са специалистите, които работят така, че да не си личи тяхната намеса.
“Восъчното лице” и големите патешки устни са отживелица. Затова вече ботоксът е така разреден, че няма никаква токсична опасност. Той се разпределя така, че да се избегне лицето тип маска. Вече говорим за т.нар. full face, което означава подвижно, динамично лице.
Нова тенденция е при корекциите да се използва само една ампула. Препълването, което личи, не е проява на професионализъм. Ако бъде поставена в 1, 2, 3 точки или векторно в “долината на сълзите”,умората изчезва, скулите се повдигат, погледът се отваря. Сега дермотолозите ползват ботокс, филъри и мезоконци, но така, че само да компенсират някакви липси, а не да променят изражението на пациента.
Ако трябва да се говори за конкретни нови процедури, които са хит по света, а вече и в България, това са неинвазивните терапии, при които се работи с натурални продукти. Например, терапията Intraceuticals - уникален комплекс от хиалуронова киселина, витаминен комплекс и билки, придава един много свеж, здрав и жизнен вид на кожата. Точно този вид на кожата е модерен днес.
Разбира се, всяка кожа трябва да е редвно и добре почиствана и обгрижена, със същото внимание, с което се грижим за зъбите си, например. Новите филъри Yvoire са точно това ново средство за елегантна, здравословна и компетентна грижа.

Немският ортопед д-р Хайнц Рьотингер извърши демонстративно поставяне на тазобедрени стави в Болница „Тракия“


Един от най-авторитетните ортопеди в Европа, д-р Хайнц Рьотингер, беше гост на Ортопедично отделение в Болница „Тракия“ през уикенда. Заедно с началника на отделението, д-р Петьо Братоев, и проф. д-р Пламен Кинов, началник на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, д-р Рьотингер извърши поставянето на две тазобедрени протези на пациенти, лекуващи се в Болница „Тракия“. Операциите бяха наблюдавани „на живо“ чрез видеовръзка от около 20 ортопеди от цялата страна, които имаха възможност да слушат обясненията на д-р Рьотингер и да задават въпроси. Целта на демонстративните операции е да бъде представена пред българските лекари създадената от д-р Рьотингер вариация за предно-латерален достъп за поставяне на тазобедрена става. Това е миниинвазивен метод, който щади меките тъкани и не уврежда мускулите. Той позволява значително по-бързо и без усложнения възстановяване на пациентите. Двамата оперирани пациенти бяха мъже, които се нуждаеха от тазобедрена артропластика – единия на левия крак, а другия на десния.
Това е второто гостуване на д-р Хайнц Рьотингер в България.
Преди около 2 месеца той
извърши подобни демонстративни операции в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по покана на проф. Кинов. Надяваме се повече ортопеди в България да усвоят метода за достъп на д-р Рьотингер и вярвам, че с демонстративните операции в Болница „Тракия“ допринесохме за това, посочи след операциите д-р Братоев.
Д-р Рьотингер ръководи своя ортопедична клиника в Мюнхен. Той покани ортопеди от Болница „Тракия“ и от страната да гостуват в клиниката му и да участват в практически обучения за поставяне на тазобедрени стави по неговия метод, който вече е христоматиен пример в медицинската научна литература.

“Пикльото“ от Калин Илиев с премиера в „Нов театър – НДК“


Нов вариант на пиесата на драматурга Калин Илиев – „Пикльото“ – ще бъде представен на сцената на „Нов театър – НДК“ под режисурата на Бойко Илиев.  Премиерният моноспектакъл на Кирил Михов може да бъде гледан за първи път на 20 декември  от 19:30 часа.  
Пикльото е нощен пазач, който охранява склад за самочувствие. За да не заспи, е поканил тайнствена любовница. Появява се и Крадеца, приема фантастични, одиозни превъплъщения. Битките между Пазача и Крадеца са една от друга по-ожесточени и невероятни. Всъщност – има ли Пазач, Крадец, Любовница, склад за самочувствие? Или един самотник живее измислен живот, в който единствената „реалност“ до него е самият Бог?
Освен с „Пикльото“, писателят и драматург Калин Илиев може да бъде разпознат чрез пиесите „Ключът“, „Границата“, „Как се гони страх“, „Голямата мама“, Приказка за обърканото царство“, „Приказка за края“, „Максимално“. Текстовете му са преведени на английски, гръцки, китайски, немски, румънски, руски, словашки, сръбски, украински, френски, чешки. Последни две книги на Калин Илиев – „Морфо“ и „Пролетта на емигрантите“ – станаха изключително популярни. Можe би защото историята проследява завръщане на емигрантите в измислената страна Нулия /безспорна метафора за България, но не само/. Там те влизат в сблъсък с властта на одиозни фигури, носещи прозвищата Вълка, Плъха и много други, в които може да бъде разпознат не само конкретния ни политически елит, но нещо много по-важно: душевни типажи, които са напуснали човешкия си облик.
„Светът е пълен с емигранти. Едни са такива извън страната си, други вътре в нея. Най-тъжно е, когато емигрират душите на хората и на мястото на човеците нахлуят животните.“
Това ни казва Калин Илиев, но той ни казва и друго: Светът е пълен с мечтатели, които продължават да търсят ръждивия перчем на Слънцето! …Виж!...То ни намига!... Чудесно е!...Невероятно е!... Нима не виждаш, Господи!? Нима не чуваш!? Всяка минута ни заливат звуци и образи от пъкала. Можем ли срещу тях да изправим търпението и смирението?...Време е да направиш някое чудо. Време е да дадеш знак…. Ако те има...“