Translate

сряда, 29 август 2018 г.

Екипи от три болници в групата на Аджибадем Сити Клиник спасиха жена с напреднал рак на маточната шийка


Пациентката е в пълна ремисия 9 месеца след прилагане на радикално интегрирано лечение, включващо лъче-химиотерапия, емболизация на утеринни артерии, гинекологични и урологични интервенции

Д-р Николай Недев
45-годишна пациентка с голям тумор на маточната шийка в напреднал стадий беше спасена със съвместните усилия на екипи от три болници в групата на Аджибадем Сити Клиник – Болница Токуда, Сърдечно-съдов център и Онкологичен център. Благодарение на колаборацията на лекарите, не само е овладяно сложното животозастрашаващо състояние на жената, но е постигната и ремисия на онкологичното заболяване.
Пациентката постъпва в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда с бъбречна недостатъчност и обилно вагинално кървене. Диагностициран е голям тумор на маточната шийка, който засяга и пикочния мехур. Уретерите са блокирани, което налага поставяне на нефростоми (специални тръбички, които извеждат урината от бъбреците до кожата) от уролозите в Болница Токуда. Консултацията с акушер-гинеколози (д-р Тодор Димитров и д-р Лъчезар Танчев) констатира непосредствена опасност за живота при наличието на неконтролируемо вагинално кървене както и тежка вторична анемия. В Отделението по Акушерство и гинекология и направена вагинална тампонада, след което пациентката е насочена за емболизация (запушване) на кръвоносните съдове на матката в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център. Процедурата, извършена от д-р Ивета Ташева, има за цел да спре кървенето и да подготви пациентката за предстоящото лъче-химиотерапевтично лечение. Интервенцията е минимално инвазивна: през лявата брахиална артерия (под мишницата) чрез катетър се достигат и емболизират (запушват) артериите на матката. Кървенето намалява веднага след процедурата и спира на следващия ден.
Лечението на тумора продължава в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, където се провежда модерно радикално интегрирано облъчване, съчетано с ниски дози химиотерапия. Д-р Николай Недев използва най-модерната лъчетрапевтична техника с модулирано по интензитет лъчелечение и интегрирано усилено облъчване едновременно на основния тумор в таза и на засегнатите лимфни възли в корема. Иновативният подход се прилага за първи път в България при такъв голям тумор. Обикновено лимфните възли в корема се облъчват на втори етап, поради токсичността на стандартното лечение. Такъв един подход обаче дава възможност на заболяването да прогресира междувременно. Модерното оборудване и експертизата на лекарите правят възможно лъчелечението на основния тумор и коремните лимфни възли да се проведе едновременно с минимални странични ефекти.
9 месеца по-късно ПЕТ-скенерът не показва остатъчни следи от тумора. Това позволява и премахването на нефростомите.
Екипната работа в трите лечебни заведения, експертизата на лекарите и модерната техническа обезпеченост в групата на Аджибадем Сити Клиник дават възможност дори силно усложнени медицински случаи като този да бъдат решени бързо, адекватно и координирано.

Изложба на фотографии от София и Хавана пресъздава духа на двете столици на „Моста на влюбените“


„Калиман Карибе“ организира изложбата „Атмосфера от София и Хавана“ с вдъхновяващи гледки и интересни съпоставки на забележителности от двете столици в културен паралел. Тя символично отбелязва 500-годишнината на Хавана и гордостта на неостаряваща София. Откриването бе дадено в присъствието на посланика на Куба в България Н.Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес, представители на институции и гости. Паната могат да бъдат разгледани безплатно в периода 20 август – 3 септември 2018 г. на „Моста на влюбените“ до НДК.
60-те фотоса от България и Куба пренасят атмосферата на двете култури, показвайки приликите между тях в природен, архитектурен и социален план. "Етюд-и-те на
София“ на фотографа Иван Шишиев изтъкват родните акценти, а фотографии от Кубински културен фонд от Хавана пресъздават духа на „Острова на свободата“ в София, правейки идеен мост между двете държави. Инициативата на компанията се осъществява с подкрепата Столична община и Кубинското посолство в България.
Затвърждавайки своите позиции на ексклузивен дистрибутор на кубинските ръчно свити пури Habanos за България и още 10 държави, цел на „Калиман Карибе“ е да обогати културата на своите клиенти в социален аспект, както и да запали техния интерес към богатствата на стара Хавана.

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour за първи път с концерт в Банско


Любимото лятно турне подкрепя българските изпълнители

Любимото лятно музикално турне се завръща на 1 септември с нова дестинация – град Банско. Точно в 19:00 часа на сцената на Coca-Cola и The Voice на площад “Никола Вапцаров” ще се качат DARA, Криско, Pavell & Venci Venc', СкандаУ, Михаела Маринова, Балет NOVA, DJ Doncho, Ballan, Михаела Филева и TITA.
След кратка почивка изпълнителите на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour се завръщат с нови проекти и музикални изненади. Именно жителите и гостите на град Банско ще са сред първите, които ще чуят на живо новия хит на Pavell & Venci Venc' – Добър живот“. СкандаУ от своя страна обещаха лично да благодарят за подкрепата на техните фенове за милионите гледания на „Чужди усмивки“ и „Хайвера“.
Турнето премина през 6 български града, като доказа, че родната публика е една от най-ентусиазираните, а нашите изпълнители – на световно ниво. Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour подкрепя българските изпълнители, реализирайки най-големия музикален проект в последните 3 години.
На 15 септември, на финала на турнето в София, топ артистите на България ще зарадват своите почитатели, а те от своя страна обещават незабравими емоции до лятото на 2019 г.

Варна е домакин на първия по рода си нощен турнир по плажен волейбол


Нестле за Живей Активно! и Евгени Иванов – Пушката ще посрещнат всички волейболни фенове на плаж Аспарухово

Най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно! и волейболната легенда Евгени Иванов – Пушката с подкрепата на Община Варна и ЕКОПАК България организират първия по рода си нощен турнир по плажен волейбол. Нестандартното събитие ще се проведе на 7 септември на игрищата на плаж Аспарухово. Евгени Иванов – Пушката ще открие нощния турнир точно в 19:00 ч. и до полунощ ще стимулира участниците да покажат най-добрата си спортна страна.
Именно морската ни столица бе избрана за домакин на уникалното състезание заради нестихващия спортен ентусиазъм на варненци. „Варна винаги е обичала волейбола и тук всички ние се чувстваме у дома си. С моите дългогодишни приятели от Нестле за Живей Активно! нямахме никакви колебания при избора на домакин за новото ни начинание.“, сподели волейболният ас и организатор на турнира Евгени Иванов – Пушката.
В турнира могат да вземат участие всички жители и гости на града. Единственото условие е да се запишат за участие предварително - чрез коментар в събитието на Волейбол Night League във Фейсбук. Организаторите са предвидили много награди и изненади за всички участници в нощния турнир.
В инициативата ще се включи и дългогодишният партньор на Нестле България – ЕКОПАК България. На плаж Аспарухово ще бъдат разположени контейнери за разделно събиране на всеки вид отпадък от опаковки (стъкло, хартия, пластмаса и метал), благодарение на които плажът ще запази своята чистота.
Волейболният турнир ще приключи в късните часове на нощта като забавлението и незабравимите емоции са гарантирани. Специално за публиката и отборите, организаторите са поканили DJ, който ще се погрижи всички, които не са на терена, да танцуват и подкрепят шумно своите фаворити.
Нощният турнир по плажен волейбол обещава да се превърне в традиция и в една от любимите спортни активности на Варна, като цели да вдъхнови жителите на града да покажат спортните си умения, докато се забавляват с приятели на плажа.







HP гради гейминг бъдещето с OMEN хардуерни и софтуерни иновации


Революционните характеристики на настолните устройства OMEN Obelisk включват най-новите NVIDIA графични процесори, HyperX® интегрирана памет и дизайн с лесна възможност за надграждане
Android поддръжка на OMEN Game Stream позволява нови подходи за разгръщане на OMEN мощността

HP представи амбициозни нови OMEN хардуер и софтуерни мобилни иновации за гейминг ентусиастите. Най-новият член от семейството на настолните компютри - OMEN Obelisk – е една от първите системи с графични процесори от серията NVIDIA® GeForce® RTX 20, предоставяща на геймърите достъп до най-добрата гейминг архитектура в света. Функционалността OMEN Game Stream за Android устройства пренася OMEN гейминг изживяването на мобилни устройства за геймъри, които търсят свързаност и възможности да играят, докато са в движение.
В допълнение, HP разкри нови характеристики, добавени към OMEN Mindframe Headset – първият в света хедсет с технология за активно охлаждане, който доставя комфорт и аудио ползи, както при игра, така и при стрийминг.
OMEN Obelisk е проектиран да насърчава направи-си-сам общността, които обикновено не обмислят закупуването на готови машини. Близо две трети от геймърите, които се нуждаят от висока производителност, закупуват устройства, които са лесни за надграждане. 52% избират настолен компютър, докато други 12% от всички геймъри, които държат на висока производителност, използват направи-си-сам подход вместо закупуването на голяма ОЕМ система. С лесни възможности за самостоятелно надграждане, заедно с опция за добавяне на последните графични и процесорни архитектури, геймърите могат да постигнат производителността, която очакват за игрите, които обичат – сега и в бъдеще.
Новото допълнение в семейството на OMEN настолни устройства е проектирано за върховна производителност с възможност за персонализация, като основни изисквания, за да бъде настолният компютър на потребителите изцяло в крак с последните гейминг обновявания.
Топ характеристиките включват:
  • Надграждане и оптимизация: Лъскавият черен корпус надгражда microATX стандартите с инструмент за достъп към двата вътрешни диска, както и премахването на двата 3.5“ диска, пълна поддръжка на графична карта, както и място за стандартно ATX захранване. Възможност за по-добра игра онлайн, благодарение на Network Booster, част от OMEN Command Center, с който могат да се настроят приоритети на системни задачи и да обработва два едновременни потока на данни. Потребителите могат да използват мощността на OMEN Obelisk и да играят директно на широкоформатен телевизор, чрез свързващо устройство към OMEN Game Stream.
  • Мощност и пространство за съхранение на световно ниво: Потребителите могат да се потопят в зашеметяваща картина, благодарение на NVIDIA® GeForce® RTX™ 2080, захранвана от изцяло новата архитектура NVIDIA® Turing™, за да даде възможност на потребителите за невероятни и нови нива на гейминг реалност, скорост и виртуална реалност. Изборът на 8-мо поколение процесор Intel® Core™ i с до 6 ядра или до 2-ро поколение AMD Ryzen™ процесори с осигуряването на мощност до 8 ядра, предоставя възможност за истинска наслада при игра на последните гейминг заглавия на пазара. Потребителите разполагат с гъвкавост и що се отнася до опциите за съхранение, които включват PCIe® NVMe™ SSD, единичен-HDD или HDD+ Intel® Optane™ памет5 при нужда от по-голям капацитет.
  • HyperX® партньорство: Надежден HyperX®, който да предостави на геймърите RAM-памет, на която да разчитат при най-интензивните заглавия, задачи и мултитаскинг. Всяка конфигурация на настолните устройства OMEN Obelisk идва с HyperX® FURY DDR4-2666 памет до 32 GB, с традиционния си асиметричен FURY дизайн, заедно със стилен и широк вентилатор за подобрено охлаждане, както и черно покритие, което да пасва на шасито.
  • Стратегическо охлаждане: Повече място за охлаждане отгоре, отдолу и от страни, което дава на потребителите предимството за генериране на оптимален въздушен поток, дори и когато добавят компоненти, като допълнителни зареждащи елементи или филтър за премахване на прах. А най-взискателите могат да използват специалното свободно място за допълнителен резервен 120 mm вентилатор или 120 mm радиатор с течно охлаждане, идеални за всеки играч с нужда от възможно най-доброто охлаждане.
  • Персонализиран и изчистен дизайн: Потребителите могат да изберат цветовете на предното RBG лого, да стигнат още по-далеч с допълнително RBG осветление с опция за вграден в интериора стъклен панел с EMI защитен протектор. Вграденият стъклен панел предлага видимост към вътрешността на устройството и окабеляването, цветовата консистентност на вътрешни компоненти осигурява равномерно осветен интериор. OMEN Command Center позволява на геймърите да персонализират до две осветени зони и да избират между 5 светлинни режима.
OMEN Command Center продължава да се развива като центъра на OMEN екосистемата. OMEN Game Stream позволява на потребителите да прехвърлят мощността на OMEN за Windows 10 устройства към голям телевизионен екран. Включването на Android функционалност по-късно през тази година към OMEN Game Stream добавя изцяло нов набор от устройства за геймъри, които стриймват6 своето OMEN изживяване. OMEN Command Center се предлага с всички настолни компютри OMEN и съдържа множество функции, като Network Booster и System Vitals. Допълнителни опции за персонализация и производителност са налични за избрани OMEN лаптопи и настолни модели. OMEN Command Center също поддържа персонализация и настройки за поддръжка на най-новите аксесоари като OMEN Sequencer клавиатура, OMEN Reactor мишка и OMEN Mindframe хедсет.
Обявени в края на май месец, OMEN Mindframe е първият в света хедсет с активно охлаждане, чрез патентованата на HP термоелектрическа технология Frostcap. OMEN Mindframe хедсет са създадени с идея за повече комфорт при носене и предоставяне на невероятно качество на звука. Никога неспиращият отбор на OMEN by HP, направи и няколко допълнения, сред които:
  • Система за премахване на шума
  • Звукова обратна връзка във реално време, за напълно премахване на шума
  • Нови платнени слушалки за по-добро проветряване
  • OMEN Obelisk Desktop се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през септември с начална цена от €899.
  • OMEN Game Stream for Android се очаква да бъде налична по-късно тази година от Google Play Store безплатно.
  • OMEN by Mindframe хедсет се очаква да бъде налична в Европа, Близкия Изток и Африка през октомври на цена от €199.99