Translate

понеделник, 23 юли 2018 г.

Тайните на риболова у нас разкрива - „Джобна енциклопедия на рибите“


Рибката горчивка - тест за бременност

Знаете ли, че горчивката – дребна, красиво оцветена речна рибка от семейство Шаранови в миналото е използвана като жив тест за бременност. Женските екземпляри били инжектирани с урина от жената, която иска да разбере дали е трудна. Ако носи плод в утробата си, хормоните в урината ѝ предизвикват издигане на яйцеполагалото на горчивката, което значи, че тестът е положителен.
Този и още много любопитни и пъстри факти ще научите от новата „Джобна енциклопедия на рибите“ от Петър Делчев.
Справочното томче джобен формат ще привлече интереса и на дългогодишните риболовци, и на децата и младежите, които за пръв път се докосват до релаксиращото хоби, тъй като е с изцяло практическа насоченост – поднася полезна, ясна и изчерпателна информация. Представя около 100 сладководни, морски и проходни видове, които най-често се закачат на кукичката на въдичаря. Читателите ще открият отговори на въпросите: какви са техните характеристики; кога и как се размножават; къде се срещат; кога и как се ловят. Включен е и Законът за рибарството и аквакултурите. А за тези, които са изкушени от приготвянето на рибни специалитети, има множество изпитани кулинарни рецепти.
„Джобна енциклопедия на рибите“, на издателство „Милениум“, ще откриете на всички вестникарски павилиони в страната на цена само 8.99 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар