Translate

сряда, 22 февруари 2017 г.

С подкрепата на програма „Здрави деца в България“ се проведе Европейски ден, посветен на здравословното хранене, в шест града



Над 1500 деца и популярни шеф-готвачи участваха в дискусии по темата за балансираното готвене във Варна, Бургас, София, Стара Загора, Русе и Велико Търново

Традиционният Европейски ден за здравословно хранене, организиран от Евро-Ток България (Европейското сдружение на професионалните кулинари), гостува на 6 от най-големите градове в България. С подкрепата на програма „Здрави деца в България“, финансирана от Нестле България, 1500 деца от Варна, Бургас, София, Стара Загора, Русе и Велико Търново участваха в събитието и научиха повече за балансираното хранене и активния начин на живот.
В рамките на инициативата в столицата професионални готвачи помогнаха на децата да приготвят сами своето висококачествено балансирано меню, а в останалите градове се проведоха образователни дискусии на тема „Училищната лафка“. Партньори на инициативата бяха шеф-готвачите шеф Станимир Радичев, шеф Стоян Дачев и шеф Ангел от Велико Търново, майсторите от „Шеф клуб“ Русе, „Шеф‘с клуб“ Стара Загора, Евро-Ток Бургас, Българската асоциация за кулинарна култура и Грифит Хотели във Варна.
Основната идея на инициативата бе да провокира интереса на децата към здравословното и
балансирано меню. Под формата на игра и занимателна дискусия, учениците научиха какво трябва да съдържа техният ежедневен полезен обяд, а след демонстрационното кулинарно шоу имаха възможност и да му се насладят.
Заедно с децата в готвенето взеха участие и редица представители на правителството и местната власт, известни телевизионни водещи и популярни български спортисти. За финал на всяко от събитията бяха предвидени и подходящи за възрастта на децата спортни активности и състезания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар