Translate

вторник, 12 декември 2023 г.

Топ готвачи дадоха старта на първото издание на БИОРЕСТКЪП

 

В сърцето на София бе даден старта на първия по рода си форум за развитие на гастрономната и бар култура в България – Биоресткъп.

В продължение на два дни едни от най-добрите бармани и готвачи у нас мериха сили за титлата „Най-добър“, оценявани от международно жури.    

Събитието бе открито с дългоочаквания мастър клас на един от най-оригиналните и иновативни готвачи на нашето време    шеф Диего Гереро.

Кулинарният маестро застана пред нетърпеливата публика от готвачи, любители на храната и професионалисти от индустрията, за да разкаже и покаже нагледно лекция на тема „Ферментации“ – каква е същността на ферментацията, типовете

ферментация и показа нагледно как се използват ферментирали храни.  

Шеф Гереро е носител общо на 4 звезди „Мишлен“, две от които са  за собствения му ресторант „DSTAGE" в Мадрид. Определян е като един от най-оригиналните и иновативни готвачи за нашето време и със сигурност го доказа и на живо пред всички в залата.

След него своите мастър класове проведоха шеф Едуард Азуаза и шеф Ориол Ровира. Програмата продължи до късно вечерта с останалите членове на журито и мастър класовете на шеф Карл Мампел и шеф Пако Перез.

Шеф Пако Перез, носител на 5 звезди „Мишлен“, завърши звездната програма от лектори с изключителна демонстрация на текстури, аромати и визия от специално подбрани храни изцяло посветени на морето, които приготвя в своите ресторанти. Също така шеф Перез сподели, че не сервират месо.

Паралелно с тях барманските мастър класове също се радваха на голям интерес, като специален гост и лектор бе Макс ла Рока. Изключителен професионалист с 20 години опит като барман и управител в най-престижните заведения по света, накара всички в залата да се забавляват и да го слушат с интерес.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар