Translate

петък, 4 февруари 2022 г.

Дъщерята на Боян Петров представи „Отново съм тук” в Швейцария

След прожекцията на филма за Боян Петров в Лозана, беше създадена група, която ще катери върхове

 

 

„Отново съм тук” /Here I am, Again/ имаше своята първа прожекция в Швейцария, държавата в която
живее дъщерята на Боян Петрова – Тея Петрова. По инициатива на българо-швейцарската асоциация за разпространение и съхранение на българския език, култура и традиции - “Канатица”, в събота вечер, беше представен филмът. На прожекцията, имаше българи, които бяха пропътували над 300 километра, за да присъстват. Освен това сред зрителите имаше и швейцарци, които също останаха без дъх след края на филма.

Всички останаха над два часа след прожекцията, за да си говорят с Тея и да споделят впечатленията си. Именно на тази среща беше решено, че се сформира група „Боян Петров“, която ще се събира всяка седмица и заедно ще катери върхове в района. „Изключително съм щастлива от тази среща, а създаването на такава група вдъхва увереност, че трябва да продължим с тези прожекции“, сподели Тея

В следващите седмици ще се организират подобни прожекции и в други градове на Швейцария, като първи ще бъде Цюрих, в който има най-голям брой българи.

“Отново съм тук” /Here I am, Again/ проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар