Translate

сряда, 2 февруари 2022 г.

Как да се предпазим от вируси и бактерии през зимата?

 

 

Добре известно е, че вирусите и бактериите се разпространяват по-лесно през зимата. Това се дължи на факта, че през студените месеци имунната ни защита е по-ниска, заради ниските температури и голямото струпване на хора на закрити пространства.

При боледуване най-често първо прибягваме до лекарства, но има и друг начин, по който може да избегнем употребата им и да заздравим имунитета си. Начинът ни на живoт и навиците, които изграждаме, могат да бъдат изключително важни за състоянието на имунната ни система. Ето как може да се предпазим от вируси и бактерии през зимата:

Сънят играе важна роля в здравето на човек. Затова е важно да си набавяме средно по 8 часа сън на нощ и да лягаме и ставаме в един и същи час. Когато сме болни е изключително важно да спим, защото по този начин тялото се възстановява. Има няколко причини, поради които сънят ни може да бъде нарушен: изтощение, стрес, тревожност. Ако не регулираме съня си, то това е най-прекият път за вирусите и бактериите да достигнат до тялото ни.

Спортуването и правилното хранене са ключът към здравата имунна система. Воденето на нездравословен начин на живот – вредни храни, пушене, липсва на движение, приемане на алкохол често, влошават здравето ни и ни излагат на двойно по-голям риск от заболявания. Не само през зимата, но и през цялата година е препоръчително да консумираме храна, висока на хранителни вещества като витамини, минерали, протеин, фибри и др.

Когато имунната система е отслабена това нарушава равновесието в човешкото тяло и от това страда и храносмилателната система. Когато чревната флора на човек е нарушена, вирусите и бактериите ни засят по-лесно, което води и до разболяване. Можем да избегнем влошаването на чревната флора като се храним здравословно и избягваме храните, които биха ни предизвикали дискомфорт.

Зимата е сезонът, през който обръщаме малко повече внимание на здравето си, поради върлуващите сезонни вируси и настинки. За да подобрим имунната си система, избягвайки лекарства, най-често приемаме повече имуностимуланти и витамини. Меките гел капсули на Ozone Gold оказват позитивно влияние върху различни аспекти от човешкото тяло, които могат да повлияят здравословното ни състояние. Капсулите са съставени от 100% студено пресован екстра върджин зехтин, който е обогатен с най-чистия озон, който е генериран на място от чист О2.
Гел капсулите повлияват положително на имунната система като:

-          Унищожават бактерии,  гъбички и вируси в тялото;

-          Подсилват и регулират имунната система;

-          Регулират нарушения сън;

-          Регулират храносмилателната система и премахват проблеми със запека;

-          Намалява негативните ефекти от тютюнопушенето.

И нека не забравяме, че състоянието на душата е не по-малко важно от здравословното. Затова ще се погрижат меките гел капсули на Ozone Gold, които стимулират отделянето на хормона на щастието – ендорфин.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар