Translate

събота, 9 октомври 2021 г.

Журналистът на bTV Мария Цънцарова е „Жена на годината“ 2021

Водещата на „Тази събота и неделя“ спечели наградата в категория „Медии“ на 16-ото издание на конкурса на сп. Grazia

 

 

Водещата на неделното издание на „Тази събота и неделя“ Мария Цънцарова бе отличена с наградата
„Жена на годината“ 2021 г. в категория “Медии“. Призът й бе връчен на официална церемония вчера по време на 16-ото издание на престижния конкурс, организиран от сп. Grazia. Мария бе номинирана от печатната медия в компанията на силна конкуренция в категорията си като пример за журналистическа етика, след мащабните си и ярки репортерски разкрития в последните години и затова, че никога не се страхува да задава неудобни въпроси. При получаването на отличието водещата на
bTV сподели:

-Изключително благодарна съм за оценката и признанието, което получавам с тази награда. И съм щастлива, че работя това, което обичам с цялото си сърце, и получавам свободата да правя журналистика по начина, по който вярвам, че трябва да се прави, така че има смисъл.

Мария Цънцарова е част от екипа на bTV от 2013г.. Името й се нарежда сред най-добрите разследващи и политически журналисти у нас. През годините се наложи като силен водещ на актуални предавания в ефира на bTV и открои таланта си като автор и водещ на поредицата "На 180 градуса" в предаването "120 минути". Носител е на множество отличия, сред които награда от фондация „Радостина Константинова” /2013/, отличие от фонд „Валя Крушкина” /2014/, приза на НБУ „Журналист на годината” /2014/, награда за телевизионна журналистика "Свети Влас" /2020/, признанието от СБЖ за най-добър "Млад журналист" /2020/, както и отличието „Журналист на годината“ на БХК /2020/. В тежката за целия свят 2020 година екипът на bTV Новините също избра за "Репортер на годината" Мария Цънцарова в традиционния си ежегоден конкурс. Завършила е журналистика в Софийския университет, както и магистратура по мениджмънт в Нов български университет. 

От настоящия есенен телевизионен сезон Мария Цънцарова е в нова роля - като една от водещите на неделното издание на „Тази събота и неделя“, където журналистът обобщава най-важните актуални теми от седмицата и показва различните гледни точки с основните участници в социално-политическия живот у нас. Повече за ролята си на водещ в неделния сутрешен блок и значението на наградата „Жена на годината“ Мария Цънцарова сподели в студиото на „Тази сутрин“.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар