Translate

понеделник, 4 октомври 2021 г.

Трева, родена в Антарктика, защитава кожата

Нови патенти в дермокозметиката навлизат у нас с Cantabria Labs

 

 

Съвременните стресови фактори са истинско предизвикателство за кожата. Заобиколена почти ежедневно от вредни емисии, газове, тютюнев дим, прах, слънчева радиация и принудена да се бори с всякакви неблагоприятни атмосферни условия, нашата „първа линия на защита“ се изтощава, потъмнява и бавно, но видимо остарява. А никой не иска да е с бръчки още на 30 г., нали?

За да се преборят с негативните ефекти и да подпомогнат процеси, като хидратация, регенерация и обновяване, експертите на Cantabria Labs стартират клинични и лабораторни проучвания, разработват собствени иновативни дермо-активни съставки и патентоват уникални технологии за здрава и красива кожа. Доказателствата за високо качество и ефективност са публикувани в десетки научни и медицински издания, а доволните клиенти по света са милиони.

EDAFENCE® Powerful Anti-pollution Defence

Патентована технология за борба с окисляването на кожата. Предотвратява и преодолява последствията от неблагоприятните фактори на околната среда /слънчева радиация, синя светлина, тютюнев дим, тежки метали, замърсена градска среда и др./.

В основата на революционната технология стои екстракт от зелената трева Deschampsia antarctica, която е необикновена, заради мястото, на което расте. Родена е в Антарктика и оцелява сред снегове и ледове при изключително тежки климатични условия. Експертите на Cantabria Labs изследват подробно нейните защитни механизми и извличат екстракт, който прилагат на молекулярно ниво в кожата. Редица клинични проучвания след това доказват, че активните съставки от тревата запазват биологичната активност на клетките, дори в неблагоприятни условия.

Днес Cantabria Labs има собствена тревна плантация в Уругвай, а процесът на извличане на активните съставки от Deschampsia antarctica е защитен от патент под името EDAFENCE®.  

Химичният състав на EDAFENCE® е обогатен също с производни на лутеолин и апигенин - два флавоноида, добре известни със своята антиоксидантна и противовъзпалителна активност. Благодарение на тях EDAFENCE® може да гарантира :

  • Защита срещу тютюневия дим, замърсената градска среда и щетите, които нанасят те на фибробластите.
  • Превенция срещу появата на пигментни петна по кожата чрез активиране на клетъчния AhR-рецептор, чиято функция е да открива токсични вещества.
  • По-добра защитна бариера на кожата чрез поддържане нивата на протеина „лорикрин“, свързан с правилното функциониране на защитните механизми на кожата.
  • Антиоксидантен ефект срещу свободните радикали за подобрена функция на клетките, които произвеждат колаген, еластин, хиалуронова киселина и гликопротеини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар