Translate

събота, 30 октомври 2021 г.

„Изоставените колички“ са по-малко, благодарение на новите платежни методи в онлайн търговията


Дискусионният панел в eCommerce Academy разгледа иновативни инструменти в помощ на търговци и потребители

 

 

 

Есенното издание на eCommerce Academy Conference 2021 събра голям брой експерти от сферата на електронната търговия и други направления на онлайн бизнеса. В дискусионния панел на събитието на тема „Платежни инструменти“ участие взеха Детелина Момчева – директор на Settle България, Филип Мутафис – партньор в Paysera и Ивайло Иванов – основател и изпълнителен директор в NewPay.

Основен акцент в разговора бяха платежните инструменти, които пазарът предлага и това как те работят спрямо спецификата на всеки търговец. Участниците в дискусията споделиха мнението, че благодарение на новите решения за интеграция в онлайн магазините, потребителите могат да завършат поръчката си бързо без да се налага да въвеждат картови данни. По този начин се намалява рискът за онлайн търговците от недовършване на поръчката – сериозен проблем, с който те се борят. Безкасовото разплащане остава бърз, гъвкав и сигурен начин, който позволява заплащане и превеждане на средства за секунди, само с едно плъзване на екрана.

В тази връзка, директорът на Settle България – Детелина Момчева използва повода да сподели за основните предимства от мобилното приложение на компанията и гъвкавите възможности, чрез които потребителите могат да заплатят или направят дадена транзакция към определен търговец.

„Надявам се, вече да сме убедили всички клиенти, че Settle е в България с амбиции да остане дълго и да се развива солидно пазара. Помислили сме за доста интересни активности в полза на търговците и потребителите и предстоят още много изненади до края на годината и в начало на следващата“, коментира Детелина Момчева.

Норвежкият доставчик на мобилни разплащания Settle запазва основния си фокус, като непрекъснато надгражда своето приложение и дава възможност за модерни решения както за потребителите, така и за търговците, създавайки органична и естествена връзка между тях. Потребителите могат да очакват още интересни интеграции с нови големи доставчици на услуги, а съвсем скоро ще бъде налична и cross-border функционалността, която ще позволява да се извършват транзакции и в рамките на Европейския съюз. Използвайки Settle, потребителите могат да разчитат на всички тези възможности дори офлайн, като плащат и чрез QR код на място. Всички процедури, които се извършват в платформата, са с изключително високо ниво на сигурност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар