Translate

петък, 29 октомври 2021 г.

Интеграцията на ромите в „Малки истории“ по БНТ 1

 

 

Този петък /29 октомври 2021 г./ в предаването „Малки истории" по БНТ 1, водещата Мария Костова представя на зрителите три житейски истории за Интеграцията на ромите. Разкази, отговарящи чрез различни гледни точни на въпроса: Защо интеграцията на ромите буксува толкова години и как процесът би могъл да бъде ускорен?

Аудиторията на „Малки истории“ ще се запознае с историята на един необикновен учител - Росен Богомилов и неговият път от ромската махала към мечтата за равно и качествено образование за всички. Своята история в предаването ще сподели и един цигулар, който подарява надежда на най-беззащитните - децата от ромската махала на Сливен. Маестро Георги Калайджиев и неговият проект Музиката вместо улицата”,  който учи децата да мечтаят, потапяйки ги в света на класическата музика. Зрителите ще видят още и Йосиф Панов - Пепелянката - един от най-добрите професионални боксьори у нас. Разказ за силата на духа, смелостта на осъзнаването и дългия път към успеха.

Гости и коментатори в студиото на „Малки истории“ с Мария са Миглена Михайлова – адвокат, Алексей Митков – студент по дентална медицина и Илко Йорданов – експерт в Институт „Отворено общество“ –

София. Цигуларят маестро Георги Калайджиев, се включва с разговор по телефона.

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч. по БНТ 1.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар