Translate

петък, 25 юни 2021 г.

National Geographic представя „ПРОМЯНА С ГАЛ ГАДОТ“

Поредицата разказва изключителните истории на шест вдъхновяващи жени от различни кътчета по света. Новата документална продукция от изпълнителните продуценти Гал Гадот /„Жената чудо“/, Джарон Варсано /„Клеопатра“/ и носителката на „Оскар“ Ванеса Рот /„Право на наследство“/ разкрива как шест изключителни жени допринасят за положителната промяна в техните общности.

Очаквайте премиерата на филмът „ПРОМЯНА С ГАЛ ГАДОТ“ на 27 юни 2021 г., неделя, от 22:00 ч.

 

Дори когато си притиснат от изключително тежки обстоятелства, винаги има лъч надежда. „Промяна с
Гал Гадот“ е завладяваща документална продукция от изпълнителните продуценти Гал Гадот /„Жената чудо“/, Джарон Варсано /„Клеопатра“/, носителката на „Оскар“ Ванеса Рот /„Право на наследство“/, Тара Лонг от Entertainment One /„eOne“/ и Раян Палота от RPC Films. Тя разказва въздействащите истории на решителни млади жени от различни кътчета на света, които преодоляват препятствия и правят изключителни неща.

ПРОМЯНА представя вдъхновяващи жени от общности, белязани от насилие, бедност, травми, дискриминация, подтисничество и природни бедствия. Въпреки всички перипетии и противно на очакванията, те намират сили да мечтаят, да се открояват сред тълпата, да изказват мнението си и да подемат инициатива. National Geographic споделя историите на шестте смели жени, представени в поредицата. След опустошенията на урагана Мария на остров Пуерто Рико, 19-годишна студентка се заема с мисията да осигури на бедстващите достъп до чиста и безопасна за пиене вода. Психотерапевт от Халф Мун Бей, Калифорния, чиято сестра близначка е изгубила битката с COVID-19, намира в скръбта си порив за промяна и помага на други жени да се лекуват  чрез сърф терапия. Tранс жена от Мемфис, Тенеси, която преди време е била бездомна, строи къщи за други транссексуални жени, останали без подслон. Благодарение на магията на танца една балерина от най-опасния район в Бразилия е създала общност, която обещава по-добро бъдеще за младите момичета. Състезателка по фигурно пързаляне руши бариери в спорта, като се посвещава на каузата да напътства и мотивира млади цветнокожи момичета както на леда, така и в живота. Първата жена вожд на племе от крайбрежието на южна Луизиана се очаква да бъде и сред първите климатични бежанци в Съединените щати. Тя пази наследството на предците си, променя живота в общността си и води народа си към по-добро бъдеще.

Филмът „ПРОМЯНА с Гал Гадот“ ще бъде излъчен по National Geographic в 172 държави на 43 езика, а премиерата на продукцията в България е на 27 юни 2021 г., неделя, от 22:00 ч.

„Това са важни, въздействащи истории за смели жени, които проявяват състрадание, човечност и сила. Те заслужават да бъдат разказани и оценени по достойнство – твърди Гадот. – За мен е чест и дълг да дам на тези изключителни жени от различни кътчета на света платформа, от която да разкажат какво са постигнали, въпреки огромните трудности. Сега, повече от всякога, имаме нужда да научим за добрините, които вършат обикновените хора, поставени в изключителни обстоятелства. Вярвам истински в ефекта на вълната. С този проект целим да създадем общност от хора, желаещи да помагат на околните. Гордея се, че мога да дам гласност на каузите им и се надявам, че зрителите ще се вдъхновят и мотивират, също като мен.“

Историите в продукцията включват:

Детройт, Мичиган, САЩ

Представяме историята на Камерин – двадесетгодишна треньорка по фигурно пързаляне от Детройт, посветена на каузата да напътства млади цветнокожи момичета както на леда, така и в живота.

Халф Мун Бей, Калифорния, САЩ

Келси от Халф Мун Бей, Калифорния, е мотивирана от две страсти: карането на сърф и оказването на помощ при скръб и емоционални травми. След като близначката ѝ умира от COVID-19, Келси намира в скръбта си порив за промяна и разработва специална програма за сърфинг терапия. Лечението е предназначено за жени, станали жертви на трафик на хора, домашно насилие и сексуални посегателства, както и за скърбящи за загубата на близък.

Сан Хуан, Пуерто Рико, САЩ

Научете вдъхновяващата история на Ариана – деветнадесетгодишна жена начело на екип студенти, изобретили система за филтриране на вода. След опустошението на урагана Мария през 2017 г. правителството е неспособно да се справи с водната криза. Студентите  осигуряват на населението на Пуерто Рико достъп до чиста питейна вода след години на живот с токсична вода.

Мемфис, Тенеси, САЩ

Кейла е посветила живота си да помага на бездомни цветнокожи транссексуални жени в Мемфис, Тенеси. Самата тя е била бездомна и е ставала жертва на насилие, а сега създава безопасна общност за тези силно дискриминирани хора. Тя строи повече от 20 къщи в Мемфис за транс жени, които се нуждаят от сигурност и място, което да превърнат в свой дом.

Гранд Каю/Дюлак, Луизиана, САЩ

Ширел е първата жена вожд на племето ѝ от южна Луизиана. Предците ѝ са живели на тази земя в продължение на стотици години. Сега обаче се очаква тези коренни американци се превърнат в едни от първите климатични бежанци в Съединените щати. Ширел не може да спре бурите, но пази наследството на предците си, променя живота в общността си и води народа си към по-добро бъдеще.

Рио де Жанейро, Бразилия

Научете вдъхновяващата история на Туани – 23-годишна балерина, основала танцово студио за млади

момичета в центъра на една от най-опасните фавели в Рио де Жанейро. Тя дава на ученичките си надежда за по-добро бъдеще и убежище, защитено от насилието, което ги заобикаля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар