Translate

събота, 26 юни 2021 г.

Енциклопедия „България“

 

 

Богато илюстрирано издание с над 2000 снимки предлага на читателя богата, актуална и проверена
информация за Република България – за нейната природа, история, стопанство, наука и култура. Обобщена в тематично подредени и богато илюстрирани обзори, тя рисува пред читателя красотата и многообразието на българската природа, на растителния и животинския свят, проследява многовековната история на българите, потапя го в тяхната богата материална и духовна култура, дава повод за гордост от развитието и успехите на българската наука, литература и изкуство и акцентира върху уникалния принос на България в световната културна съкровищница.

Събраният материал е дело на дългогодишния труд и задълбочените научни познания и изследвания на изявени български учени и специалисти от БАН, Софийския университет, други висши учебни заведения и от водещи културни институции – автори и консултанти на книгата.

Единствена по рода си енциклопедията събира в един том богата съкровищница от достоверни и научно проверени знания и факти за България и българския народ, поднесени по увлекателен и достъпен начин. Това я прави желана и полезна настолна книга за всяко българско семейство.

Формат: 70/100/16 /16,5*23,5/

Обем: 872 с. /цветна/

Цена 49,00 лв.

ISBN 9786191952946

Линк към сайта:

https://knigomania.bg/enciklopedija-b-lgarija.html

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар