Translate

събота, 1 май 2021 г.

24Kitchen - Бон Апети, сезон 5

Премиера: 3 май 2021 г. от 11:30 ч.

Излъчване: Всеки ден от 11:30 ч.

 

 

Месец май пристига с приятни изненади и нови вълнуващи приключения в кухнята. Талантливият
екранен тандем Лора и Стоян, който готви рамо до рамо вече 10 години, се завръща с пълна сила и с голяма доза вдъхновение за всички, които обичат да приготвят и споделят вкусна храна.

В новия пети сезон на „Бон Апети“ любимото кулинарно дуо продължава да забавлява зрителите на 24Kitchen със своите изпитани рецепти и добър хумор. Вдъхновени от готварските традиции на Балканите, Средиземноморието и Близкия изток, те ни отвеждат на едно интересно и вълнуващо приключение. Двамата готвачи очароват със страстта си към вкусната храна и ни провокират да влезем в кухнята и да готвим с тях.

Всеки от новите 25 епизода ще ни поднесе бърза рецепта за тези, които не разполагат с много време да приготвят ястие за себе си или за близките. Ще има и ястия, приготвени с леснодостъпни продукти, които се намират във всяко домакинство. И тъй като в живота делниците винаги са последвани от празници, Лора и Стоян предлагат рецепта, достойна за специален повод.

 

Лозови сарми с агнешка кайма

6 порции, 1 час и 30 минути

 

Необходими продукти:

 

2 буркана лозови листа

800 г смляно агнешко месо от бут
200 г бисерен ориз
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
2 домата

100 мл бяло вино
100 мл зехтин

1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус

за поднасяне:

400 г кисело мляко за поднасяне

1 скилидка чесън

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

1.     Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и джоджена и ги сипете в голяма купа.

2.     Прибавете смляното месо и измития ориз.

3.     Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и половината от зехтина. Разбъркайте.

4.     С лозовите листа и плънката завийте стегнати сармички. Подредете ги в съд, на дъното на който сте сложили лозови листа.

5.     Отгоре поставете доматите, нарязани на шайби. Налейте виното и останалия зехтин. Гответе на слаб огън около час.

6.     Стрийте чесъна на паста с малко сол и с него овкусете млякото. Ако е нужно, добавете още сол. Сервирайте сармичките с млечния сос.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар