Translate

неделя, 25 април 2021 г.

По повод Деня на Земята National Geographic поставя началото на „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“, инициатива, целяща да насърчи хората да намалят своя отпечатък върху планетата

„ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ ще информира и приканва потребителите да надграждат научните и екологични ползи от изминалата година, чрез съдържание и изживявания, които да им помогнат да открият начини да допринесат за опазването на нашия дом

 

 

Като ежегодно глобално събитие Денят на Земята обединява над 1 милиард души, които се включват в
най-мащабния в света ден на инициативи с гражданска насоченост. Тази година, докато светът започва постепенно да се съвзема от пандемията, National Geographic поставя началото на „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ – нова многогодишна инициатива, целяща да помогне на потребителите да надградят научните и екологични ползи от изминалата година, като ги насърчи да намалят отпечатъка си върху планетата.

„Изминалата година коренно промени досегашните ни представи за това какво е възможно. Наблюдавахме как с безпрецедентна скорост се разработва и разпространява за обществено ползване нова ваксина за непозната досега болест, как въглеродните емисии рязко спадат и застрашени диви популации започват да показват обещаващи признаци на възстановяване. Докато хората по света се справят с изпитанията на пандемията, милиони откриват убежище навън в природата и се свързват отново с нея“, казва Гари Нел, председател на National Geographic Partners.

„Вълнуваме се, че „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ може да допринесе към постигната инерция, като прикани потребителите да разберат кои са заплахите за нашата планета и да си представят нови възможности.“

Чрез „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“ National Geographic цели да предложи по нещо за всеки екологично осъзнат потребител навсякъде по света, с което затвърждава отдадеността на бранда към това да мотивира потребителите си в Деня на Земята, но и след това.

Ключова част от инициативата ще бъде оригиналното съдържание на National Geographic, като емблематичните природонаучни продукции на бранда, които да задълбочат любовта към Земята, и да позволят на феновете да видят света както никога досега.

В САЩ, в навечерието на Деня за Земята, бе реализиран специален виртуален концерт, заснет основно сред природата, който използва музиката, за да чества нашата Земя и да вдъхнови хората да опазват планетата.

В редица държави, включително в България, майският брой на списание National Geographic ще е специално издание, посветено на темата за Световния океан. Корицата му ще представя дръзкия проект на фотографа и изследовател на National Geographic Брайън Скери, свързан с китовете. За първи път, заедно със статиите, в списанието са включени и съвети, които да насърчат читателите да направят малки промени в своето ежедневие и да научат как тези промени могат да спомогнат за опазването на планетата.

Тази неделя, 25.04., над 300 души ще пробягат 10-километровата отсечка на състезанието National Geographic Earth Day Run, посветено на Деня на Земята и част от ежегодния Планински Маратон Панчарево.   

В подкрепа на глобалната инициатива „ПЛАНЕТАТА ВЪЗМОЖНА“, съвместно с National Geographic, организаторите на състезанието от Спортен клуб „Бегач“ си поставят за цел да ограничат максимално своя отпечатък върху природата и са предприели следните мерки:

      Без чаши по пунктовете – всеки участник сам ще си носи вода в предварително предоставена бутилка;

      Без пластмасови ленти за маркировка – използват се винилови флагчета за многократна употреба, които се събират;

      Без пластмасови торбички за стартовите пакети.

Повече за състезанието: https://pancharevo.begach.com

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар