Translate

събота, 3 април 2021 г.

Шеф Савина Николова с балансирана рецепта за Нестле за по-здрави деца

Майстор сладкарката и джелатиер и още над 150 българи са се включили до момента в създаването на кулинарната детска книжка с балансирани рецепти на Нестле

 

 

Майстор сладкаря и създател на марката сладоледи Savini Gelato Савина Николова е поредното лице, което се включва в инициативата на „Нестле за по-здрави деца“ за създаването на кулинарна книжка за рецепти за деца, която стартира на 24-ти март. В инициативата се включиха още и кулинарни блогъри  Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева, майстори готвачи, а вече и над 150 родители от цяла България. За да подкрепи мисията на Нестле, Савина сподели своя идея за балансиран детски обяд в профила си в Instagram, която приготви заедно със сина си Даниел. Рецептата си за фритата с аспержи и варена спелта с песто Савина базира изцяло на „Порция Баланс“ – метода на Нестле за изготвяне на питателно и разнообразно детско ястие, което да съдържа точното количество хранителни вещества, нужни за здравето на всяко дете. 

„Хранителната култура и профилактика в ранна детска възраст са изключително важни. Точно тогава


децата започват да опознават и изследват нови за тях вкусове и консистенции и това е моментът, в който могат да изградят добра връзка с храната. Най- важното нещо е да уважаваме детето и да му даден възможност да избира“, сподели шеф Николова в социалните мрежи и призова и други родители да последват нейния пример като споделят своите любими балансирани рецепти, които приготвят на своите деца.
 

Савина често приготвя своите ястия с помощта на малкия Даниел, знаейки, че готвенето заедно е полезно както за изграждането на полезни хранителни навици в ранна детска възраст, така и за развитието на креативността и фините моторни умения. Освен това съвместното готвене задълбочава връзката между дете и родител, което от огромно значение за шеф-готвача, и може да превърне готвенето в забавна споделена традиция за цялото семейство. Точно затова, „Нестле за по-здрави деца“ насочва своите усилия за изграждането на по- добро и здравословно бъдеще към родителите, защото именно те са основния двигател на промяна в нагласите на децата към балансираното хранене.

Рецептите за кулинарната книга за детско балансирано хранене ще се събират до 05.04.2021 и всеки любител-кулинар има възможност да бъде сред 35-те българи, чиято рецепта ще стане част от книгата. За да се включи в създаването на българската кулинарна книга за детско балансирано хранене, всеки може сподели любимата балансирана рецепта на своето дете под постовете на кулинарите, които са част от кампанията в Instagram или на страницата на „Нестле за Живей Активно!“ във Facebook. Основно изискване е рецептите да следват принципите на „Порция Баланс“.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар