Translate

петък, 2 април 2021 г.

Ида Вълкова от „България търси таланти“ е победител в конкурса „Нарисувай Баба Марта 2021“

 

 

Как българските деца видяха Баба Марта по време на пандемията, която ги изолира по домовете? Като млада красива невеста, като добродушна баба с хурка или жена, носеща цветя и усмивки.

Повече от стотина деца от цялата страна хванаха четките и боичките и се включиха в надпреварата. Най-малкият участник е 4-годишният Явор Бончев, а най-популярна е синекосата фурия Ива Вълкова, която спечели сърцата на публиката в телевизионния формат „България търси таланти“ със спиращ дъха танц на въздушен обръч в тандем с Кирил.

Време е да свалим мартениците и по стародавен обичай да ги сложим с пожелание под камък или да ги вържем на разцъфнало дърво за здраве и берекет. Прекрасен повод е това да се обявят победителите в конкурса „Нарисувай Баба Марта“, който бе част от детската изложбата под открито небе до къщичката на Пижо и Пенда в центъра на Търговище по време на празника на мартеницата, организиран по инициатива на Ивайло Христов от „Блян“.

Най-активни бяха децата от Обединен детски комплекс Търговище – Школа по изобразителни изкуства с ръководители Йорданка Андреева и Цветелина Вълчева, Детски градини „Брезичка“, „Чибурашка“ и „Здраве“ от София с педагози Нина и Силвия Йорданови.

Много деца самостоятелно изпратиха творбите си като Тереза Цветанова от село Пудрия, която грабна най-високо отличие при гимназиалната възрастова група. Никол Славова от Търговище се класира първа сред по-малките ученици, като отличените детски творби ще бъдат направени на картички и приходите от тяхната продажба ще отидат за организиране на арт терапия на децата от Център за специална образователна подкрепа в Търговище и за закупуване на фолклорна украса за стаята по музика.

Именно възпитаниците на ЦСОП с педагози Иван Иванов, Таньо Даскалов и Радка Йорданова получиха голямата колективна награда в конкурса за детска рисунка. Децата от Център за специална образователна подкрепа с директор Йорданка Маринкова бяха изработили специални дарове за кмета на Търговище Дарин Димитров и Елка Станчева – началник на от РУО Търговище.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар