Translate

петък, 26 март 2021 г.

Нестле България създава българска кулинарна книга за детско балансирано хранене

Инициативата „Нестле за по-здрави деца“ вдъхновява любители кулинари от цялата страна да споделят любимите рецепти на своите деца и да станат част от българска кулинарна книга, която насърчава балансирано хранене сред децата

 

 

На 24-ти март „Нестле за по-здрави деца“ и Нестле България стартират създаването на детска дигитална кулинарна книга с рецепти от любители кулинари и родители от цялата страна, която цели да създаде култура на балансирано хранене сред семействата и децата в България. В рамките на първия етап от инициативата, който ще продължи две седмици, ще се събират най-добрите и балансирани рецепти за българските деца, които ще станат част от дигиталната кулинарна книга в края на април. Тя цели да вдъхнови хиляди български родители да приготвят по-балансирано меню за децата си, за да растат те по-здрави и още по-щастливи. 

В инициативата ще се включат и любителят-кулинар и криейтър Ирина Тенчева, готвачът Савина Николова и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева,    Всеки любител-кулинар, който сподели любимата балансирана рецепта на своето дете в коментар под постовете им в Instagram, както и в страницата на Нестле за Живей Активно! във Facebook, ще има възможност да бъде един от 35-те българи, чиято рецепта ще намери мястото си сред тези на популярни български личности в българската кулинарна книга за детско балансирано хранене.

„Възпитаването на култура на балансирано хранене сред българските деца и семейства е наша дългосрочна мисия, която ние осъществяваме вече над 25 години в страната чрез нашите инициативи, като Нестле за по-здрави деца, и разнообразието от продукти на компанията. Създаването на българска кулинарна книга за детско балансирано хранене е пореден ход, част от нашата хранителни революция в България, която цели да изгради едно по-добро бъдеще за децата чрез силата на висококачествената храна“, сподели Нели Ангелова, Мениджър комуникации на Нестле Югоизточен пазар. 

Всички рецепти в кулинарната книга ще бъдат изградени на база на методологията на „Порция Баланс“, която показва правилното количествено разпределение от всяка група храни за двете основни хранения на деня – обяд и вечеря. Предназначена за деца между 4 и 12 години, тя е перфектният начин да се уверим, че те се хранят балансирано и растат здрави.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар