Translate

понеделник, 22 март 2021 г.

24Kitchen - Великден с Мери Бери

Премиера: 24 март 2021г.

Излъчване: Всяка сряда, 13:00ч.

 

 

Мери Бери е не само изкусен сладкар, но и жена със силна вяра. За никого не е тайна, че именно християнството е помогнало на Мери да премине през едни от най-трудните моменти в живота ѝ.  

Поредицата ще ни покаже как в най-святото време от християнския календар Мери изследва корените на своята вяра чрез храната. Как се храни Великобритания на Великден? Мери ще сподели своите любими великденски рецепти, като традиционните топли кифлички с кръстче отгоре, Симнел кейк и печено агне. По време на това гастрономическо приключение ще видим уникалния начин, по който всяка християнска общност отбелязва този специален празник. От руснаци до филипинци, карибци, италианци и поляци – всеки със своя отличителна културно-религиозна символика и ритуали. 

В първи епизод Мери разкрива традициите следвани от различни британски семейства, които се подготвят за Великия пост и Разпети петък. Във втората част пък Мери ще изследва великолепната храна, която събира всяка една различна общност около трапезата на най-светлия празник в християнския календар.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар