Translate

сряда, 1 юли 2020 г.

Безплатни прегледи за разширени вени стартраха в цялата страна


Лице на кампанията „Вземи краката си в ръце“ е актрисата Деси Бакърджиева 

Актрисата Деси Бакърджиева стана лице на кампанията „Вземи краката си в ръце“, по време на която се организират поредица безплатни профилактични прегледи за риск от разширени вени, съобщава ВИП Комюникейшън. 
Инициативата е на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, което повече от 25 години се грижи за здравето на българите като предприема различни кампании и инициативи за информираност, превенция и обучение на младите специалисти.  
Консултациите преминават с изключителен интерес и се извършват в 17 града в страната между 29 юни и 10 юли според график, който е публикуван предварително на сайта www.venite.bg, а кампанията продължава през цялата година. Анализът до момента показва, че пациенти в по-напреднали стадии на заболяването са силно заинтересовани от провежданата кампания.
 Хроничната венозна болест, част от която са и разширените вени, засяга голяма част от населението не само в България, а и в света. Според световно мащабно проучване над 50 % от хората страдат от хронична венозна болест в някакъв стадий. В България големи проучвания показват, че между 40% и 60% от населението са засегнати, а тенденцията е към увеличаване.
За втора поредна година Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология организира целенасочена кампания с цел превенция, под надслов „Вземи краката си в ръце“, заедно и с тясното сътрудничество на фармацевтична компания „Сервие“, с идеята да се популяризира сериозността на венозните заболявания. Според статистиката от проведени проучвания много малка част от хората се обръщат към лекари и това се случва чак в по-късните стадии на заболяването.
Заради кампанията за безплатни прегледи „Вземи краката си в ръце“ Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология в сътрудничество със Сервие Медикал получи приз на Национални медицински награди в категория „Здравна кампания с обществено значение 2020 г.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар