Translate

неделя, 23 декември 2018 г.

Ясно е класирането след втори кръг - Спринт на Международния конкурс по програмиране CodeIT


Обявени са победителите във втори кръг (Спринт) на Международния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg), който се проведе под патронажа на доц. Д-р Първан Първанов, Декан на Факултет по Математика и информатика при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и проф. дфн. Анастас Герджиков, Ректор на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Надпреварата се проведе в рамките на броени часове тази събота, 15 декември. Състезателите трябваше да се справят с пет „бързи“ задачи и да достигнат до точен резултат на всяка една от тях.
Първи по брой точки в общото класиране е Енчо Мишинев от Ямбол, златен медалист от тазгодишната международна олимпиада по информатика и седми сред най-добрите информатици в света. Веднага след него се нарежда бронзовият медалист от eJOI 2017 Виктор Кожухаров от Русе, а на трето място е Алекса Милисавлйевич от Лозница.
В класирането за младежи първото място оглави Дориян Лендвай от Поповача, Хърватия със 100 точки, на второ място Деян Хаджи-Манич от Варна с 85 точки, следван от Ванеса Мицева
от София със 70 точки.
Скоро предстои да бъде обявена дата за началото на трети кръг (Маратон). Поканата да бъде патрон на предстоящия трети кръг на CodeIT прие ректорът на Технически университет София проф. инж. Георги Михов. В приветствието си към участниците в конкурса той заяви, че сътрудничеството с най-старото състезание по програмиране в света е прекрасна възможност висшето техническо училище в България с най-дългогодишна история да отдаде своя принос към успешното развитие на образованието в ИТ сектора. „Изключително щастливи сме от предоставения шанс да подкрепим млади, амбициозни и инициативни хора да бъдат креативни, да постигат по-високи цели и никога да не спират да учат!“, каза той.
Международния конкурс по програмиране CodeIT традиционно се провежда под патронажа на Президента на Република България. Организирането на състезанието за 19-та поредна година е инициатива, с която Мусала Софт подкрепя всички с интерес в областта на информационните технологии и състезателното програмиране, дава платформа за изява на талантите в тази област без ограничения на възраст и националност и засвидетелства своята ангажираност с тяхното развитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар