Translate

неделя, 23 декември 2018 г.

В „Пирогов” бе открито обновеното Отделение по гастроентерология


Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. Митрополия, извърши водосвета на отделението заедно с болничните свещеници отец Радослав Вутов и отец Живко Лозанов и отец Дамян.
На откиването присъства и изпълнителният директор на болницата проф. д-р Асен Балтов. Той поздрави завеждащия отделението д-р Камен Данов и новосформирания му екип.
В Отделението по гастроентерология се извършва лечебно-диагностична и научно-преподавателска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерология и хепатология. В него работи професионален и мотивиран екип от лекари и медицински сестри.
Отделението по гастроентерология се намира на 7-ия етаж в сградата на лечебното заведение. Извършен е основен ремонт, като е направено преустройство на болничния стационар, съставен от стаи с 3 легла, и е създадена лаборатория по интервенционална гастроентерология.
Лабораторията разполага с три зали. Зала за горна ендоскопия и инвазивни процедури под ултразвуков контрол, Зала за долна ендоскопия и Зала за възстановяване на пациентите. Отделението ползва и зала за ендоскопска ретроградна холангио-панкреато графия- диагностични и терапевтични процедури на хепатобилиарната област под рентгенов контрол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар