Новата инициатива затвърждава подкрепата на компанията към родителите в
грижата
за отглеждането на техните деца. Веригата, съвместно с шеф Иван Манчев
и шеф Таньо Шишков, подготвя кулинарна книга с интересни рецепти, които
родителите могат да използват в опитите си да осигурят балансирано хранене за
своите деца.
Първата кулинарна книга за деца на Лидл България ще включва рецепти,
подходящи за деца от 3 до 14 години, разработени от двамата шеф готвачи, които
ще предложат не само привлекателни и вкусни, но и полезни за децата изкушения.
Цялото кулинарно съдържание ще е съгласувано и одобрено от проф. Дулева, национален
консултант по хранене и диететика и консултант на проекта. Допълнително,
в помощ на родителите, тя ще предостави и своите професионални съвети и полезна
информация за пълноценно и балансирано детско хранене, в специален раздел на книгата. За нея освен професионалната гледна точка на експертите компанията ще потърси
помощта и на родителите, които отлично знаят кое е най-добро за техните деца.
-Тази първа кулинарна книга с детски рецепти е още една стъпка за
надграждането на нашата платформа „Пълноценен живот“. Стремежът ни е да
създадем не просто книга, а едно полезно и стойностно помагало за родителите, с
внимателно подбрани вкусни детски рецепти, които ще им помогнат за осигуряването
на балансирано и пълноценно хранене на децата. Събрахме екип от експерти в
областта, защото готвенето за деца е сериозно предизвикателство и отговорност,
а за нас е много важно да подпомогнем родителите в грижата за отглеждането на
техните деца, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл
България.
-Създаването на здравословен модел на хранене започва от семейството.
Затова и нашата цел е, съчетавайки знания, умения и опит, с тази книга да дадем
възможност на родителите да направят балансиран избор в ежедневното хранене на
подрастващите, като по този начин ще подкрепим усилията им в отглеждането на
здрави деца, сподели проф. д-р Дулева. Тя припомни, че в балансираното детско меню се ограничава количеството на сол, захар, мазнини (особено хидрогенирани трансмазни), пържени и фаст фууд храни. Припомни още, че е задължително да се чете съдържанието на етикетите.
Предизвикателството, което Лидл България отправя към всички родители, е да
споделят любимите рецепти на техните деца, които обаче са не само вкусни, но и
подходящи за пълноценно и здравословно детско хранене. Сред тях екипът от
експерти ще избере 15-те най-добри предложения, които ще станат част от
кулинарната книга, по критериите - балансирано, пълноценно, вкусно ястие. При приготвянето на което се използват здравословни технологии.
Шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков бяха единодушни, че тази книга ще е един наръчник - модел на цялостно поведение, мислене и естетика. Те споделиха още, че тази инициатива за тях е лична кауза, тъй като здравословната храна създава здрави деца, а в последствие и възрастни, които ще предадат своите навици за правилно и пълноценно хранене на своите деца. Според тях пълноценно преживяване в кулинарията е невъзможно без участието на детето в приготвянето на храната. Дори самото пускането на топчета от кайма в супата или домати в пастта формират нови вкусове и правят децата по-склонни да пробват нови, различни ястия.
Събирането на рецепти от потребителите започва от 21 май и ще продължи
до 10 юни на интернет страницата на инициативата www.lidl.bg/detskirecepti. Родителите, чиито
рецепти бъдат избрани да станат част от кулинарното издание, ще имат шанс да ги
приготвят заедно със своите деца под експертното ръководство на шеф Манчев и
шеф Шишков, на специално организиран кулинар лагер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар