Translate

понеделник, 23 октомври 2017 г.

„Моят зелен град“ даде живот на 70 нови дръвчета в Пловдив



Екологичната инициатива се проведе в район “Тракия“ с цел да популяризира грижата за околната среда. Доброволци от града засадиха 70 нови дървета като по този начин допринесоха за разширяването на парк „Лаута“ – с червенолистни декоративни сливи край новоизградената пешеходна алея в парка. Още 130 дръвчета от този вид ще бъдат засадени по инициатива и на район „Тракия“. Дейностите по разширяването на парк „Лаута” ще продължават и занапред.
Тази есен „Моят зелен град“ се проведе за 10-ти пореден път в 18 населени места у нас. Доброволци от цялата страна се включиха в организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване, за да покажат, че грижата за околната среда е ангажимент на всеки от нас.
Кампанията се организира от Системата на Кока-Кола в България, съвместно с редица партньори, сред които и районната общинска администрция, ЕКОПАК България и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на инициативата и Регионална дирекция по горите – София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар