Translate

сряда, 23 август 2017 г.

"Влюбен във вятъра" - трети най-предпочитан замък в Европа



Уникалният български замък "Влюбен във вятъра" отново прикова вниманието на любителите на пътешествията. В класацията на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/ за 2017 г. в категорията за „Най-добър замък в Европа” атракционът край Равадиново се изкачи на 3 място като изпревари дори Neuschwanstein в Германия. Така замъкът от приказките още веднъж даде шанс за сериозно българско присъствие на световния туристически пазар.
Базираната в Брюксел European Best Destinations работи в тясно сътрудничество с  European Destinations of Excellence /EDEN/ в Европейската комисия и чрез ежегодните си онлайн конкурси цели да насърчава развитието на международния туризъм. Статистиката  сочи, че отличените в конкурсите дестинации отбелязват около 15-процентен ръст в туризма. „Влюбен във вятъра” участва в тази класация за втора поредна година. През 2016 г. Замъкът зае престижното 4 място, а интересът към него привлече вниманието и към античния Созопол - международните експерти в туризма номинираха древния гад за участие в надпреварата през 2017 г. и той се класира на 6 място.
Високото отличие, което Замъкът получи през тази година, бе връчено на собственика му Георги Тумпалов от изпълнителния директор на европейската организация Максимилиян Лежьон на 22 август. Той присъства и на организираната от Замъка кръгла маса на тема „Приносът на туристическите атракциони в създаването на устойчиво развитие и просперитет на регионите в ЕС”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар