Translate

неделя, 21 май 2017 г.

Балансирани отвътре – красиви отвън



Пробиотиците възстановяват баланса в тялото на бебета, деца и възрастни

Те са част от здравословния ни начин на живот, тъй като хранителните добавки, укрепват
Д-р Хатипоглу и д-р Стоянова
здравето и предпазват от заболявания. Това особено важи при възрастните хора тъй като количеството на полезните бактерии в дебелото черво намалява с годините, поясни д -р Райна Стоянова от Клиниката по метаболитно - ендокринни заболявания и диететика на болница "Царца Йоанна". Същото се отнася и за хората, подложени на постоянен стрес.

Едно от важните изисквания към пробиотичните бактерии е способността им да се запазят при преминаването си през горните раздели на стомашно-чревния тракт и да достигнат живи в червата, където се заселват и размножават. Но това се постига едва в производството на 5-то поколение синбиотични добавки - от бактерии с двойно покритие, от полимер и полизахарид, които са подложени и на допълнителна крио - технологична обработка, което е представено под търговското име "Био Баланс" и "Био Баланс бейби"* в България, съобщи д-р Стоянова.
По време на срещата "Възстанови баланса в тялото си" бе припомнено, че приема на пробиотици подобрява още и състоянието при възрастни при инфекции - особено болно гърло, кандидоза, хранителни отравяния, синдром на раздразнените черва, запек, диария или всякакви храносмилателни смущения, повръщане при пътуване,както и винаги при лечение с антибиотици.
Според статистическите данни от IMS**представени от продуктовя мениджър на "Био Баланс" и "Био баланс бейби" за България д-р Сузан Хатипоглу стана ясно, че все повече българските майки предпочитат да включват към храненето на бебета и деца синбиотик, който да поддържа нормалната микрофлора и да подобрява имунната им система. А Био Баланс бейби е с най-висок пазарен дял през 2015 и 2016 година, сред пробитоиците за деца. Д-р Хатипоглу представи още и част от мениджърския състав на компанията. Гост на събитието бе и д-р Халдун Гюнгил- Генерелен директор на Нобел Фарма България.
В тази връзка д-р Стоянова препоръчва "Био баланс бейби" като синбиотик, защото има няколко важни за детското здраве пробиточни щамове, които освен поддържането на нормална чревна флора, съдържат и една от най-важните бактерии, която помага за ефективното разграждане на лактоза. В синбиотичната му формула  са включени витамин С и витамини от групата на В, изключително важни при тези състояния за детския организъм.
Кангу Джъмпс
Със специална хореография, изпълнена от треньори по Кангу Джъмпс от няколко столични клуба, бе поставен финалният акцент на събитието.
------
*"Био Баланс" и "Био Баланс бейби" са представени от "Нобел Фарма", която вече 12 години работи на българския пазар. Компанията има офиси в София, Пловдив, Ст. Загора, Варна, Русе.
** IMS е система проследяваща продажбите на фармацевтичния пазар.
-------
-В червата ни са позиционирани 2 кг. бактерии с различни с различни видове щамове;
-Освен за имунната система бактериите в червата отговарят и за храносмилането;
-Възрастните хора трябва да приемат "Био Баланс" (сашета), сутрин на гладно, но не и по време на храненията, който е и ключов задължителен помощник при отслабване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар