Translate

понеделник, 22 май 2017 г.

Над 5,5 милиона туристи на нашето Черноморие през този летен сезон



Това обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, пише в. „Труд”.
-Очакваме много добър летен сезон – над 5,1 млн. ще бъдат посещенията през летния сезон на българи в родните курорти в цялата страна и около 5,8 млн. тези на чужденци. Тази година ще надхвърлим 11 милиона туристи, а 50% от тях ще почиват по Черноморието, съобщи той.
За Южното Черноморие очакваният ръст е от около 30% на туристи от Германия и 10% на почиващи от Русия.По Северното Черноморие се очакват между 11 и 12,5% ръст на чуждите туристи през този сезона спрямо миналогодишния.
Драганов съобщи още, че страната ни се оформя и като дестинация за културен туризъм. От началото на годината голяма част от посещенията на чужденци са свързани именно с туризъм в градска историческа среда, а ръстът е средно с 23% на месец. Тази година за първи път сe очаква съотношението на културния туризъм към другите видове да бъде над 50%.
Основната причина за повишения интерес към нашата страна е сложната политическа обстановка в съседна Турция, Египет и Тунис, където годишно почиват над 15 милиона туристи. Сега голяма част от този поток ще бъде пренасочен към България.

Снимка: otbivki.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар