Translate

четвъртък, 13 април 2017 г.

Шестнадесетото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ приключи успешно




14 200 младежи посетиха най-мащабното кариерно събитие в страната и откриха правилните кариерни предложения


Форумът традиционно се проведе в 7 университетски града в страната – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив.
Общо 175 компании, предлагащи работни и/или стажантски позиции, в различни бизнес сектори, взеха участие в „Национални дни на кариерата“. Сред участниците имаше и сравнително малки фирми, а така също и утвърдени български и международни компании, представители на банковия сектор, застрахователни институции, ИТ компании, търговски вериги, телекомуникационни оператори и др.
Статистиката сочи, че средно 1 от 6 посетители е започнал стаж или работа, вследствие на участието в изложението. По време на кариерния форум младежите имаха възможност да получат кариерни съвети от специалистите на JobTiger, да получат съвети как да изградят успешно своя Personal brand, да получат практични съвети как да се държат на интервю, както и да посетят за поредна година провеждащата се „CV клиника“, в която висши мениджъри на Нестле България, компанията генерален спонсор и партньор на събитието, им даваха ценни напътствия – как се съставя успешно CV и мотивационно писмо, особеностите на онлайн кандидатстването, важността на профила ни в LinkedIn, значението на дигиталния ни отпечатък в интернет и неговата роля при намирането на нова работа и много други.
Освен професионалните съвети, които получиха, студентите си направиха и фотосесия с Тигър. Заснетите на най-атрактивната и харесвана снимка бяха наградени с безплатно кариерно консултиране, което ще бъде извършено от експертите на JobTiger.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар