Translate

вторник, 11 април 2017 г.

300 български писатели получават поименни карти за лечение от омбудсмана Мая Манолова и УМБАЛ „Света Анна“



„Искрено се вълнувам да застана пред представителите на две от най-престижните групи на българското общество - Съюза на българските писатели и лекарите от УМБЛА „Света Анна София". За мен е изключителна чест, защото изпитвам дълбок респект, почит и уважение към вашата работа - едните - с прекрасната си поезия, белетристика, проза лекувате душите ни, другите - телата ни,“каза омбудсманът Мая Манолова на специална церемония днес в УМБАЛ „Света Анна София“, на която заедно с изпълнителния директор на болницата – д-р Славчо Близнаков връчиха първите здравни карти на 30 емблематични български писатели.
Общественият защитник благодари за възможността да е част от чудесната инициатива, която ще осигури специализирани медицински грижи за българските писатели. Тя отбеляза:
„В трудните времена, в които живеем добрите инициативи и практики не са често срещано явление и заслужават както институционална подкрепа, на каквато в мое лице като


омбудсман абсолютно винаги можете да разчитате, така и чисто човешката ни благодарност. Знам от личен опит, че когато има истинска воля за добро, всички пречки са преодолими.“
Общо 300 творци, членове на Съюза на българските писатели получават поименни карти, осигуряващи им право на пълен безплатен достъп до всички медицински услуги и специално отношение.
Д-р Близнаков увери творците, че координатор ще е на тяхно разположение и ще ги „поема“ от вратата до напускането на болничното заведение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар