Translate

четвъртък, 13 април 2017 г.

Служители на Райфайзенбанк България засадиха 400 фиданки



Благодарение на над 50-те доброволци, част от землището на кв. „Михайлово“, гр. Банкя бе залесено с черен бор в Седмицата на гората, съвместно с лесничеите от Югозападно държавно предприятие .
Новите насаждения, площ от 1 декар в Люлин планина, ще обогатят гората над Банкя, а туристическият маршрут до Дивотинския манастир ще бъде още по-приятен за любителите на планината.
В дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2016 г. бяха набрани над 23 000 лв. в подкрепа на проектите от сфера „Екология“. За 8-те издания на инициативата сумата, дарена за проекти за опазване на околната среда е над 87000 лв., като средствата са събрани от лични дарения на служители на Групата Райфайзен, както и от банката, която добавя до 100 лв. към всяко дарение на служител. Освен със свои лични средства, служителите на банката активно участват и в доброволчески инициативи като тази със засаждането на дървета.
Седмицата на гората се чества от 1925 г. насам за опознаване, опазване и съхраняване на зеленото богатство – тогава се провежда първият празник на залесяването, за да стане години по-късно традиция и винаги да стартира в първата седмица на април. Като част от политиката си за Корпоративна социална отговорност Райфайзенбанк ще продължи да подкрепя проектите за опазване на българската природа – поддържане на екосистемите и екологичното равновесие на флората и фауната.



Няма коментари:

Публикуване на коментар