Translate

понеделник, 24 октомври 2016 г.

Пробив в лечението на безплодие при мъжете:



Микрочип улеснява зачеването при инвитро


Иновативен метод за инвитро оплождане, при който се използва микрочип-технология, дава нова надежда на много двойки с репродуктивни проблеми. Той се прилага в случаите с мъжки фактор за безплодие и води до чувствителен ръст на случаите, при които се постига бременност.
Почти половината от случаите на проблемно забременяване се дължат на мъжки фактор. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. В тези случаи се прилага микрофлуидната чип технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди.
„Тези чипове са гравирани с миниатюрни канали или ленти. Когато две ленти се слеят, енергичните сперматозоиди плуват, докато по-слабите или увредените се събират отделно. След това селектираните сперматозоиди се използват чрез микроинжекция“, описва метода проф. д-р Джем Фичиджиолу от Университетска болница „Йедитепе“. Така се гарантира създаването на по-качествени ембриони и по-висок шанс за забременяване.
Иновативната техника е разработена съвсем наскоро и към момента е въведена само в няколко водещи инвитро клиники в света. Сред тях е и болница „Йедитепе“ в Турция. От там отчитат, че прилагането на метода води до повишаване на успеваемостта, а проф. Фичиджиолу го определя като „значителен пробив в лечението на мъжкото безплодие“.
Сега двойки с репродуктивни проблеми в България, които се интересуват от новия метод, имат възможност да проведат безплатна консултация с проф. д-р Джем Фичиджиолу на място в София. Той ще гостува в страната ни на 5 ноември по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област. Проф. Фичиджиолу има богат международен опит в САЩ, Великобритания и Белгия, автор е на над 200 научни статии и презентации, а от 2005 г. насам е ръководител на Катедрата по акушерство и гинекология към Университета „Йедитепе“ и директор на Центъра за инвитро.
Заедно с него у нас ще пристигне и проф. д-р Фарук Йенджилек, който ръководи
урологичната клиника в „Йедитепе“. В нея успешно се прилагат най-авангардните методи в урологията, включително минимално инвазивна хирургия, Прицелна ултразвукова терапия (HIFU) при рак на простатата, Greenlight лазер за уголемена простата и др. Проф. д-р Йенджилек ще е на разположение за безплатни консултации на български пациенти с урологични проблеми, включително и злокачествени заболявания на уринарния тракт.
Желаещите да се възползват от безплатните консултации трябва да се запишат предварително на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401, както и да предоставят на място всички медицински документи и изследвания, с които разполагат до момента.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар