Translate

четвъртък, 22 септември 2016 г.

Доц. Анелия Буева напуска Обществения съвет на Център "Фонд за лечение на деца" в знак на протест



Националният консултант по детска нефрология доц Буeва, в официално писмо до -  д-р Петър Москов, здравен министър, д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната здравна комисия, проф. Владимир Пилософ, директор на Център "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД)  и медиите, заявява, че взима решението си поради несъгласие и протест, както с начина на работа при настоящото ръководство на ЦФЛД, така и с набързо приетия нов правилник за работа на Фонда.
Считам, че след ареста на предишното ръководство е налице тенденция за подмяна на ролята, мисията и дейността на Фонда, както и функциите на ОС”, посочва в него тя .
-------
                                                                          ДО :
                                                                          Д-Р ПЕТЪР МОСКОВ
                                                                          МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
                                                                          КОПИЕ :
                                                                          Д-Р ДАНИЕЛА ДАРИТКОВА
                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНА
                                                                          КОМИСИЯ ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ
                                                                          ПРОФ. ВЛ. ПИЛОСОФ
                                                                          ДИРЕКТОР НА ЦФЛД
                                                                          ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
                                                                          КЪМ ЦФЛД

УВАЖЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Член съм на Общественият съвет (ОС) към Фонд за лечение на деца. Уведомявам Ви, за решението си да напусна ОС, на основание чл.26(1), т.1от Правилник за дейността и организацията на работа на Център “Фонд за лечение на деца“.
След години работа като член на ОС вземам това трудно решение поради НЕСЪГЛАСИЕ И ПРОТЕСТ, както с начина на работа при настоящото ръководство на ЦФЛД, така и с набързо приетия нов правилник за работа на Фонда.
Убедена съм, че е недопустимото ръководството на Фонда да подменя решения на ОС и да работи в противоречие на правилата дори с новия набързо приет правилник.
Предоставената ни информация за случаите на разглежданите деца на заседанията е непълна и недостатъчна, в много от тях се оказва сгрeшена дори като диагноза, без приложени оферти, което превръща заседанията в дълги дебати, отлагане на заявления с мотиви за допълнително предоставяне на медицински становища и
И ако в началото имаше обективно обяснение на трудностите в работата поради липсата на сформиран нов екип на Фонда след арестите на предишната администрация, тази тенденция продължава и се задълбочава във времето.
Изброеното до тук предоставя достатъчно аргументи за моето решение за напускането ми като член на ОС.
Считам, че след ареста на предишното ръководство е налице тенденция за подмяна на ролята, мисията и дейността на Фонда, както и функциите на ОС.
Разделям се с уважение с колегите си, с които работихме заедно безвъзмездно през годините, в името на децата. През всичките тези години работех с убедеността, че с присъствието си в ОС помагам на децата, което ме е мотивирало през годините да работя за тях се превърна през последните месеци в неудовлетвореност от тази дейност.
В много случаи решенията вече не са наши, а административни и еднолични. На практика това обезмисля и обезличава ОС. Тогава за какво е нашето присъствие в него ? За да легитимираме тези решения, може би?
Във връзка с гореизложеното и на основание чл.26(1), т.1 от Правилник за дейността и организацията на работа на Център “Фонд за лечение на деца“, желая да бъда освободена като член на ОС.

                                                                          21.09.2016 г.
                                                                          Доц. д-р Анелия Буева

Няма коментари:

Публикуване на коментар