Lavazza
и Масимо Ботура - италианският шеф-готвач имат дългогодишно
сътрудничество и с гордост и италианска страст развиват гастрономическите си
отношения, които процъфтяват през годините. С най-високото отличие – три звезди
„Мишлен” и световна слава, която го съпътства, Ботура е сред тези
готвачи, които, като отчита качеството на гамата от продукти на историческата
марка Торино, решава да предложи своя творчески поглед на Lavazza - първата италианската компания, която работи с международни майстор-готвачи.
Партньорството с виртуози в кухнята започва с Феран Адриа през 2002 г. Резултат
от тази среща е Èspesso, първото и най-наситено кафе в историята.
Други партньорства
с най-известните готвачи включват: италианците Карло Крако, Давиде Олдани и Масимо Ботура; испанците Алберт Адриа, Ориол
Кастро и Рикард Камарена; французите Ричард Тоа, Симоне Занони и Дени Имброиз.
Традиция,
експериментаторство, интуиция и качество. Това са само някои от ценностите,
които Lavazza споделя с днешните топ италиански и чуждестранни готвачи:
постоянният стремеж на компанията към високи постижения и отдадеността на
научните изследвания са намерили идеалния партньор в света на топ
гастрономията. Качественото кафе се създава чрез точен подбор на съставките,
технически умения и интуиция, които дават завършващата "допълнителна
щриха" на продукта. Същият творчески подход – качество на съставките,
умения и въображение –майстор-готвачите използват всеки ден при създаването на
техните ястия. По този начин, връзката идва естествено и следва
сътрудничеството между най-известните международни готвачи и Lavazza:
партньорство, което се вижда в менюто на най-добрите ресторанти в целия свят.
Разработка на Ботура със съдействието на Lavazza е
"Това е просто десерт" (‘It’s Just a Dessert’),
игрива интерпретация на класическото италианско тирамису, представено в
най-елитното международно събитие, посветено на топ гастрономията - "50-те най-добри ресторанта в
света" в Лондон. Първата награда е присъдена на ресторанта на Ботура, на
който Lavazza е партньор. Други рецепти от Ботура включват "Ела в Италия с
мен” (Vieni in Italia con me). Рецепта, представенa през
2012 г. в Salone del Gusto, която оспорва концепцията за
кафе като класическа напитка в края на вечерята и предизвиква очакванията и
предразсъдъците на хората.
Lavazza също така
си сътрудничи с няколко важни хранителни събития като Mejor de la Gastronomia в Испания, Identità Golose в Италия и на фестивала OFF (Omnivore Food
Festival) във Франция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар