Translate

понеделник, 7 септември 2015 г.

Протест пред МЗ заради сливането на спешните центрове на София-град и София-област


Кметове на населени места и лекари се обявиха срещу сливането 


Протестиращи от Годеч, Пирдоп и Челопеч смятат, че при осъществяване на планираната
промяна линейките от столицата ще отиват при тях с огромно закъснение. Те са категорични, че сливането обрича 22 общини от София-област на геноцид, тъй като остават без спешна помощ и без линейки в отдалечените населени места.
Участниците в протеста  освиркаха министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и поискаха неговата оставка. 
Корнелия Нинова, зам. председател на парламентарната група на „БСП Лява България" твърди, че става въпрос за административно обединяване, за да се усвоят европейски пари от министър Москов и неговия екип, по един особен начин.
Тя отправи въпрос към министър Москов вярно ли е, че европейските средства, които идват за откриване на нови центрове, се централизират, чрез тази административна реформа при него, за да се управляват пак от него?
Нинова каза, че чуват само приказки на министър Москов без да уважи един кмет от София-област и да го покани на разговор, да каже какви са му намеренията и как ще се отрази тази уж реформа на областта.
""Москов не обясни какво прави. Няма конкртна информация, а само общи, мъгляви приказки. Смятаме, че тази реформа ще доведе до по-лошо здравеопазване в София - област. Не е изслушан нито един лекар от спешната помощ в областта, за да кажат своето професионално мнение", подчерта тя и заяви, че ще призове в Народното събрание министър Москов да даде обяснение за реформата и защо тя се случва по този начин. 
Протестиращите пък се заканиха, че ще продължат с протестните си действия.


Снимка: Вtvnovinite.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар