Translate

вторник, 7 май 2013 г.

Би Би Си сбъркаха българското и румънското знаме

Британската медия Би Би Си допусна пореден гаф по „проблема“ с предполагаемия брой имигранти от България и Румъния, след като по време на дебат за имиграцията след отварянето на границите през 2014 г. в предаването си „Дейли политикс“, румънското и българското знаме бяха поставени от грешните страни, предава БГНЕС.
Преди това медии на Острова бълваха преувеличени данни за 30 милиона българи и румънци, които се готвят да залеят Великобритания след отпадането на ограниченията за пазара на труда през 2014 г., въпреки че общото население на двете страни е по-малко.
Гафът става в чувствителен момент за източноевропейските страни, чиито граждани бяха обвинени, че планират да пристигнат във Великобритания „само, за да претендират за социални помощи“, коментира британският „Хъфингтън пост“.
Коментарите, публикувани под видеото в YouTube от дебата, показват нарастващия гняв на източноевропейците. „Престанах да гледам в момент, в който видях, че те дори не познават знамената ни. Моля те, Великобритания, не се излагай. Харесвам те, но... това е просто обидно“, пише Константин Коларов.
„Нормално ли е това? Имам предвид, изобщо не разбирам как някой може да има самочувствието за говори за икономиката и да изразява компетентно мнение, когато дори не познава националните знамена. Засрами се, Западна Европа... Върнете се в основното училище“, гневи се Дария Райкова, а гафът е бил отразен и от румънския ежедневник „Гандул“.
„Полагаме всички усилия, за да гарантираме точността на всички излъчвани кадри, но понякога се случват грешки. За съжаление в откъс от вчерашното предаване „Дейли политикс“ беше използвана неправилна графика и се извиняваме на зрителите за грешката“, заяви говорител на Би Би Си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар