Translate

вторник, 7 май 2013 г.

БДЖ пусна в движение първите 11 нови спални вагони

Новите спални вагона ще пътуват в композициите на нощните влакове, които се движат между София и Варна, и между София и Бургас.Два спални вагона ще пътуват в състава на нощния бърз влак ¹ 2627 от София за Варна, който заминава от София в 22.25 ч., а други два - ще се
движат в композицията на нощния бърз влак ¹ 8627 от София за Бургас, който тръгва от София в 22.40 ч.От 1 май спалните вагони ще пътуват от Варна и Бургас за София. Два от тях ще бъдат включени в състава на нощния бърз влак ¹ 2626 от Варна за София, който заминава от Варна в 22.00 ч., а други два - ще пътуват в композицията на нощния бърз влак ¹ 8626 от Бургас за София, който тръгва от Бургас в 22.10 ч.
Цената на еднопосочен билет за пътуване между София и Варна е 23,60 лв. за втора класа и 29,50 лв. за първа класа. За пътуване между София и Бургас в едната посока цената на билета е 20,40 лв. за втора класа и 25,50 лв. за първа класа. Процедурата за издаването на разрешение за въвеждане в експлоатация на останалите 19 вагона продължава. Те също ще преминат през пробна експлоатация, за да се докаже, че покриват всички необходими технически и функционални изисквания.
Всеки един от новите спални вагони разполага с 10 спални кабини с по три легла. Във всяка кабина има шкафче с вградена мивка с течаща топла и студена вода. Във вагоните има душ кабина, санитарен възел, сейф за съхраняване на ценности, както и помещение за предлагане на топли и студени напитки. Климатичната инсталация на вагоните позволява индивидуалното регулиране на температурата във всяка кабина. Новите спални вагони разполагат с пожаро-известителна система, информационна система и интерком система за връзка, която служи за подаване на информация между обслужващия вагоните персонал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар