Translate

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Министър-председателят Бойко Борисов откри модерен аудиторен комплекс в Медицинския университет в Пловдив


-Вашият университет е по-хубав от този в Хага, коментира пред бъдещи лекари, сто­матолози и преподавателите премиерът Борисов. Пред тях той подчерта, че Европа се отваря за нас и допълни-имаме умен народ и можем да произвеждаме специалисти и да ги изнасяме. Няма нищо лошо, така както германците произвеждат автомобили, ние да произвеждаме медици. Ако на Европа й трябват 10 000 медици, ние можем да произведем 20 000.
Борисов уточни, че университетите ни трябва да поемат и колкото се може повече чуждестранни студенти, защото така се трупа влияние. Мнозина министри на различни държави са завършили български университети и говорят български език, подчерта той. Според него не трябва да се опасяваме от това, че българските лекари заминават да работят в чужбина. Напротив, трябва да ги стимулираме, защото това означава, че кадрите ни се оценяват като добри България печели, защото лекарите зад граница вземат по-високи заплати, а след това се връщат в България с по-висока квалификация и ни рекламират в чужбина държавата, допълни той.
------
Мен ме назначава народът и той ме уволнява, с тези думи премиерът Бойко Борисов ко­ментира билбордовете с надпис "Ще уволня Бойко Борисов", които се появиха на изходите на София.
Нека си харчат парите, като слагаха билбордове преди 2 години бяха похарчени много средства, за да се сложат билбордове, гласящи: „Когато гласуваш за Борисов, получаваш Костов." Видя се, че тези хора са си похарчили парите напразно. Видя се, че това е лъжа, пак ще стане същото. И това ще се види, че е лъжа. Ние не харчим пари и не се занимаваме с такива неща, отсече Борисов. Той обясни също, че управляващите са чисти пред съвестта си, защото кабинетът е извел България от кризата, макар да е правителство на малцинството. На въпрос за подготвяния от опозицията трети вот на недоверие Борисов отсече, че не е притеснен.
Убеден съм, че в момент, в който Европа буквално се тресе за оцеляване, българите ще разберат. В края на краищата народът е този, който ни назначава. Ако пък мине вотът, ще направим избори, и пак народът ще си каже думата, бе категоричен той и подчерта, че ГЕРБ няма да участва в черна кампания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар