Translate

неделя, 17 април 2011 г.

Не, на фитнесът. Да ,на пазаруването -за да удължим животът си

Тайвански учени установиха, че шопинг терапията е полезна. Един ден ходене по магазините удължава животът повече, отколкото ходенето на фитнес , сочи изследването им, върху  1850 тайванци на 65 и повече години, публикувано в онлайн издание.
Изследователите установили, че хората, които пазаруват всеки ден, живели по-дълго от тези, които пазарували по-рядко, дори като взели предвид физическите или други здравословни проблеми на участниците. Причината за това е, че наблюдаването на хора или срещата с приятели просто предотвратява самотата и подобрява психологическото здраве.Според учените шопингът има по-благотворно въздействие върху мъжете. Те проследили колко дълго живял всеки един от участниците в изследването, като проверявали в регистъра на починалите между 1999 и 2008 г. и така достигнали до изводът, че ходенето по магазините всеки ден намалило възможността участник да почине в периода на изследването с 25% спрямо тези, които не пазарували редовно. Възрастните мъже, които често обикаляли магазините, имали най-добри шансове да оцелеят, като възможността да починат в периода на изследването намаляла с 28%, а ползотворното влияние от шопинга при възрастните жени било малко по-слабо - с 23% по-малка възможност да умрат скоро.
---------
Според германски учени обаче за  мъжете пазаруването се оказва вредно и може да доведе до  импотентност.
Химическо съединение, по касовите бележки, съдържа достатъчно от вредния Бисфенол А, който да потисне мъжките хормони в тялото. Съединението се използва за проявяване на мастилото върху термочувствителна хартия. То се поглъща, когато се докосне устата или храната, след като е пипана касовата бележка. За жените обаче  няма и дума в тяхното шзследване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар